ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ

Ιστορία και παράδοση στο Δήμο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 11:00

Ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με την αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας – και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το 4ο Αντάμωμα των Αυτόχθονων και Γηγενών Θεσσαλών – Καραγκούνηδων.

Η τελετή έναρξης της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας και περιλαμβάνει το 4ο Εθνολογικό Συνέδριο με τίτλο «Γη και αγώνες των αυτόχθονων και γηγενών κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας-Καραγκούνηδες». Το συνέδριο, στο οποίο θα λάβουν μέρος 72 εισηγητές ακαδημαϊκοί και άλλοι ερευνητές και επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, θα συνεχιστεί, στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες: 9:30-14:30 και 17:30 -20:30 το βράδυ.

Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ, θα ακολουθήσει ο τρανός χορός των Αυτόχθονων και Γηγενών Θεσσαλών – Καραγκούνηδων, όπου αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 800 χορευτές από όλη την Ελλάδα. Τα βήματα των χορευτικών τμημάτων θα συνοδεύσουν αξιόλογοι τραγουδιστές και μουσικοί όπως ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Χρυσόστομος Μητροπάνος, ο Βασίλειος Νταλάρας, ο Χρήστος Κιτσόπουλος, ο Άρης Ντίνας, ο Στέφανος Γεωργίου και ο Γιάννης Σερίφης.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί φαγητό σε όλους τους χορευτές και θα ακολουθήσει ελεύθερη δημοτική βραδιά για όλους τους παρευρισκομένους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα «Ελευθερία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass