ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΣΑΡΡΗ

Άρωμα Ελλάδας στο Μόναχο

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2016 10:40

Η γνωστή Λαρισαία ζωγράφος Ελένη Σαρρή, που ζει και διαπρέπει στο εξωτερικό αυτές τις μέρες βρίσκεται στη γενέτειρά της.

Το Μόναχο έχει γίνει η δεύτερη πατρίδα της, αλλά την Ελλάδα την κουβαλά πάντα μέσα της. Αυτή την αγάπη και το πάθος για τη χώρα της μεταφέρει σε κάθε έργο της, σε κάθε έκθεση και σε κάθε ελληνόπουλο που συναντά στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου όπου διδάσκει ζωγραφική. Αυτή την περίοδο έργα της εκτίθενται στο Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου. Συγκεκριμένα, η Ελένη Σαρρή εκθέτει 72 έργα της με τίτλο «Ελληνικός Ουρανός» από τη σειρά «Δικαιοσύνη-Ελληνικός Πολιτισμός». Η έκθεση σημειώνει μεγάλη επιτυχία από πλευράς επισκεψιμότητας, ενώ εξίσου επιτυχημένες ήταν και οι εκθέσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού του Μονάχου με τίτλο «Μορφές» και στο Μουσείο «Reich der Kristalle» με θέμα «Οι πέτρες μαρτυρούν την αλήθεια» από τη σειρά έργων της «Δικαιοσύνη-Ελληνικός Πολιτισμός». Στην εν λόγω έκθεση η καλλιτέχνης φιλοτέχνησε γλυπτά πάνω σε πέτρες που συνέλεξε η ίδια από την Αιδηψό.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ Ε. ΣΑΡΡΗ

Η Ελένη Σαρρή, ζει περίπου 25 χρόνια στο Μόναχο ενώ το έργο της είναι αναγνωρισμένο διεθνώς. Δημιουργεί περισσότερο στη Γερμανία και στη Γαλλία και τα έργα της χαρακτηρίζονται κυρίως από μια αφηρημένη και νεωτεριστική αισθητική πλούσια όμως σε στοιχεία που κάνουν έντονα διακριτή την αίγλη του παρελθόντος. Τα έργα της έκθεσης του Μονάχου δημιουργήθηκαν στη Γαλλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στη Γερμανία και στην Αυστραλία. Σημειώνεται ότι η κ. Ελένη Σαρρή διηύθυνε τη Νέα Δημοτική Πινακοθήκη του Μονάχου ενώ διδάσκει σε ελληνικά σχολεία και φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μονάχου για θέματα που αφορούν στη ζωγραφική, στα χρώματα και άλλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass