ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Καταγγέλλει απόκρυψη στοιχείων

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2016 12:27

Για απόκρυψη στοιχείων σχετικά με τη Δωδώνη κατηγορεί τον αρχαιολόγο Σωτήρη Δάκαρη και παραγωγή της ΕΡΤ1, ο Αθανάσιος Δαρδούμπας ερευνητής ιστορίας της Δωδώνης του Ολύμπου, σε επιστολή που έστειλε προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή «σας ενημερώνω ότι η Δωδώνη του Ολύμπου ήταν το πρώτο και μοναδικό, ως έναν καιρό, θρησκευτικό κέντρο του ελληνισμού. Η ιστορία της χάνεται στα βάθη των χιλιετιών και η ταυτότητά της χάνεται στα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Η Δωδώνη της Ηπείρου αναφέρεται περίπου μετά τον 5° αιώνα π.χ.χ. και τα κτίσματά της είναι του 3ου αιώνα π.χ. επί βασιλείας Πύρρου.

Καταγγέλλω τα γραπτά του βιβλίου του θανόντος αρχαιολόγου, Σωτήρη Δάκαρη, σε ό,τι αφορά την ιστορία της Δωδώνης, διότι, ενώ επικαλείται τον Όμηρο και τον Ησίοδο, αποκρύπτει γεωγραφικά κείμενα του Ομήρου και άλλων συγγραφέων που αποδεικνύουν ότι η Δωδώνη ήταν κοντά στον Όλυμπο, στην Περραιβία, και κοντά στις πηγές του Τιταρήσιου ποταμού.

Σας υπενθυμίζω ότι απ' την Ήπειρο δεν έχουμε συμμετοχή ούτε στον Τρωικό πόλεμο ούτε στην Αργοναυτική εκστρατεία.

Υπολείμματα του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης του Ολύμπου, που υπήρχε και κτισμένη πόλη, κατά τον Ησίοδο και σύμφωνα με τις έρευνές μου, βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο που υπάρχει στο Σαραντάπορο Ελασσόνας (Περραιβίας).

Σας καλώ, επίσης, να σταματήσετε την, κατά καιρούς ,προβολή της παραγωγής της ΕΡΤ1 περί Δωδώνης, διότι βιάζεται η Ελληνική Ιστορία στα θεμέλιά της. Και να θυμάστε ότι το πρώτο θρησκευτικό κέντρο του Ελληνισμού ανήκει στον Όλυμπο.

Επίσης, μπέρδεμα και λάθος ταυτοποίηση υπάρχει σε όλα τα λεξικά στις λέξεις Ελλοπία, Τόμαρος, Σελλοί, καθότι ποτέ αυτά τα ονόματα δεν ανήκαν στην Ήπειρο, παρά ταυτίζουν τη Δωδώνη της Ηπείρου με αυτά, καθότι η οντότητα που αποκτήθηκε μετά τις ανασκαφές στην Ήπειρο, επισκίασε την ιστορία της Δωδώνης του Ολύμπου.

Κρίμα μέχρι σήμερα, διότι ξαναενόχλησα πολιτικούς, καθώς πρόκειται περί της αληθινής ιστορίας του Ελληνικού Έθνους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass