ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

«Γέφυρες της Μεσογείου» και στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 8:19

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στη «Μουσική Σκηνή» Ελασσόνας, με γενικό τίτλο «Γέφυρες της Μεσογείου», εκδήλωση που διοργανώνει το «Kέντρο τέχνης, λόγου και δράσης επαρχίας Ελασσόνας».

Ο Αλγερινός Βέρβερος τραγουδοποιός Yelas, η δασκάλα μουσικής και πιανίστα Αλεξάνδρα Τσούκη και ο εκπαιδευτικός και τραγουδιστής Δρ Στέργιος Τάτσιος(με καταγωγή από τον Νομό Λάρισας) θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα, με το οποίο θα «ταξιδέψουν» τον κόσμο στη Μεσόγειο Θάλασσα με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κάτω Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αίγυπτο, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Ο διακεκριμένος μουσικός Yelas, έρχεται από το Παρίσι, όπου ζει, μόνο για δύο συναυλίες στην Ελλάδα, και θα παρουσιάσει τραγούδια στη μητρική του γλώσσα και γαλλικά. Είναι Βέρβερος και κατάγεται από την ορεινή Καβυλία της Αλγερίας αλλά έχει κάνει διεθνή καριέρα στη Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Ο Yelas, συμπράττει, για πολλοστή φορά, με το μουσικό ντουέτο «Μεσόγειος», με το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές κοινές συναυλίες στην Ελλάδα.

Το μουσικό ντουέτο ''Μεσόγειος'' ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα, από την Αλεξάνδρα Τσούκη και τον Δρα Στέργιο Τάτσιο, και, μέχρι σήμερα, έχει δώσει δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικότερα, το ντουέτο έχει εμφανιστεί, με εξαιρετική επιτυχία, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας, σε Δήμους, σε εκπαιδευτήρια και σε διεθνή μουσικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου, στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας (2013), στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών στο Ασσουάν της Αιγύπτου, στο Αμπού Σίμπελ, στην Ελ Σααμπίγια, στο Κομόμπο και στην Όπερα του Καΐρου (2014).

Η συναυλία αυτή αποτελεί ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός στα μουσικά δρώμενα της Ελασσόνας και διακρίνεται, ιδιαίτερα, για την ποιότητά της, δεδομένου ότι συνδέει τους λαούς της Μεσογείου και τους πολιτισμούς των και τονίζει τα κοινά πολιτιστικά και κοινωνικά τους στοιχεία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερων απαιτήσεων και υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ έως τώρα στην Ελασσόνα και που θα ενθουσιάσει το μουσικό κοινό της, γνωρίζοντάς το με το μουσικό πολιτισμό χωρών που είναι κοντά μας αλλά και τόσο άγνωστες σε εμάς.

Το πρόγραμμα της ξεχωριστής μουσικής βραδιάς θα πλαισιωθεί με τη φιλική συμμετοχή του Πόντιου λυράρη Νίκου Δημητριάδη και του Γιώργου Κεσκίνη, στο νταούλι, καθώς και άλλων γνωστών λαϊκών τραγουδιστών της Ελασσόνας.

Η γενική είσοδος ορίστηκε στα 5 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφ. 2493300616 .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass