ΜΕ ΧΟΡΟ, ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Κυριακή στο Μύλο Παραστατικών Τεχνών

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 9:36

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα σήμερα οι εκδηλώσεις του 3ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών Λάρισας.

Το πρόγραμμα για σήμερα περιλαμβάνει «Διαμαρτυρία». Πιο συγκεκριμένα, το καλλιτεχνικό σωματείο “Art Gate” συμμετέχει στο Μύλο Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Σμουθ με δύο δράσεις. Σήμερα στις 8μ.μ. στο προαύλιο του Μύλου του Παππά οι μικροί μαθητές του τμήματος μουσικοθεατρικής αγωγής, θα τραγουδήσουν τέσσερα αποσπάσματα από το μουσικό έργο “Διαμαρτυρία” της Κατερίνας Ζαχοπούλου. Με τέσσερα τραγούδια μαλώνουν τους γονείς! «Η ήσυχη» που ερμηνεύουν η Νικολέτα Καρέλα και η Βάλια Σακκά, λέει: θέλω να τρέξω, να φωνάξω, να πηδάω, να γελάσω, στο σχολείο δε μπορώ να κάνω όλα αυτά, μη ρωτάς τι μου συμβαίνει, αφού δεν καταλαβαίνεις, απλά θέλω πια να σπάσω όλα τα δεσμά!

Ο Κωνσταντίνος Κούτσικος και ο Δημήτρης Πολύζος επισημαίνουν: εσένα βλέπω! μην ξεχνάς λοιπόν, θυμήσου, πως εγώ είμαι το παιδί σου, σε κοιτάω, σε αντιγράφω, μου μαθαίνεις να υπάρχω.

Η Ειρήνη Γεωργάκη και η Μαρίλια Κοτσιβού αντιδρούν και ερμηνεύουν την «Επαναστάτρια»: Ξέρω πως θες να μυρίζω σαπούνι, να μην πηδάω όπως κάνουν οι Ούννοι, ξέρω πως θες να μιλάω με τρόπους, να μοιάζω με όλους τους άλλους ανθρώπους, μααααα….

Και τέλος, η Έλενα Γκουτζινοπούλου με την Μυρτώ Τσιμούλη ζητούν τη βασική ανάγκη των παιδιών και λένε, θέλω να τρώω γλυκά! Αφήστε με να απολαύσω ζάχαρη και σοκολάτες, μέλι θέλω να χορτάσω και αύριο κάνω το πιλάτες. Μια επαναστατική φωνή για τα “απλά” αλλά σημαντικά θέματα που απασχολούν τους μικρούς μας φίλους και με ένα τραγούδι τα υπενθυμίζουν στους γονείς τους.

Και βραδιά χορού

Επιπλέον, το καλλιτεχνικό σωματείο “Art Gate” σε συνεργασία με τη σχολή χορού Art of Dance G. Aravani, παρουσιάζουν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 9:30μ.μ. στο Θέατρο του Μύλου, ένα ταξίδι στον κόσμο του χορού, με χορογραφίες εμπνευσμένες από τη διεθνή μουσική σκηνή και τον κινηματογράφο.

Μια βραδιά από τους μαθητές που διακρίθηκαν και κατέκτησαν μετάλλια σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

11 π.μ. Ανοικτό Εργαστήρι Μουσικού Θεάτρου (Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων) Εργαστήρια - ΣΜουΘ

7μ.μ. Jazz Escape (Ισόγειο Μύλου)

Ζωγραφική - Κώστας Βαρνάς

7μ.μ. Προς τον Παράδεισο (Σκηνή Μπαλέτου)

Masterclass Χορού - Κι όμΩς Κινείται (Αθήνα)

8μ.μ. Διαμαρτυρία (Προαύλιο)

Θέατρο - Art Gate

9μ.μ. Τα Ραδίκια Ανάποδα(Θέατρο του Μύλου)

Θέατρο – Σκηνοβάτης.

Λίγα λόγια για το έργο

Ποιητές, μάγειρες, "αμόρφωτοι χωρικοί", καταξιωμένοι ψυχίατροι, δημόσιοι υπάλληλοι, χαροκαμένες χήρες, μαζί με ένα χειρουργό πάνω απ’ όλα επιστήμονα, κι έναν μελλοντικό πολιτικό, συναντώνται στο Θέατρο του Μύλου, από την εφηβική θεατρική ομάδα του Σκηνοβάτη. Για 13 ανεπανάληπτους μονολόγους από τον Γιώργο Γαλίτη και ένα μουσικό αφιέρωμα στο θάνατο! Δυστυχώς, λόγω κρίσης, δεν προσφέρονται κονιάκ και κόλλυβα. Είσοδος δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass