Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Σεπ 2016 21:19

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας γιόρτασε και φέτος τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με δράσεις σχετικές με το θέμα του εορτασμού, που για τη διετία 2015 - 2016 ήταν, «Βία και Ανεκτικότητα».

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, υλοποιήθηκε η δράση “Ένα Μουσείο για όλους”, ενάντια στο ρατσισμό και τις εκφάνσεις του, που αναμφίβολα αποτελoύν κραυγαλέα μορφή βίας.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου: :

  • Το Μουσείο υποδέχτηκε ομάδα νοσηλευομένων από το Ιπποκράτειο Θεραπευτήριο Λάρισας. Η ομάδα ξεναγήθηκε στις εκθέσεις του Μουσείου και στη συνέχεια συμμετείχε σε ειδικό εργαστήριο προσέγγισης παραδοσιακής τεχνικής. Η δράση έγινε με σκοπό να καταστεί εμφανές πως ένα σύγχρονο Μουσείο πρέπει να δίνει την ευκαιρία σε ομάδες οι οποίες είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένες από το χώρο του Μουσείου, ν' αντιληφθούν ουσιαστικά το ρόλο του και την εκπαιδευτική του διάσταση. Τους ασθενείς συνόδευαν οι κες Ελίνα Βασβατέκη, κοινωνική λειτουργός και Ευαγγελία Μπακόλα, ψυχολόγος.
  • Το Μουσείο άνοιξε τις πύλες του για τα παιδιά από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, με σκοπό να τα εκπαιδεύσει σχετικά με την ανεκτικότητα σε κάθε μορφή διαφορετικότητας διαχρονικά. Μέσα από μια θεματική ξενάγηση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν, τονίστηκε το χρονικό πλαίσιο διαμόρφωσης του παραδοσιακού πολιτισμού, η πολυπολιτισμικότητα της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής κατά την περίοδο της οθωμανικής κατάκτησης, καθώς και περιπτώσεις βίας και ανεκτικότητας κατά την περίοδο αυτή.
    Με τη δράση αυτή τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν σε θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας, που συνδέεται είτε με την εμφάνιση, είτε με τις μαθησιακές και άλλες ιδιαιτερότητες των ανθρώπων, με προσπάθεια να αναδείξει τη μοναδική προσωπικότητα του καθένα, πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία. Οι μαθητές από τα ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, Ιπποκράτη και Ν. Σμύρνης συνοδεύονταν από τις παιδαγωγούς κες Μπικιώτη Βάνα, Κατή Μαρία και Κύρκου Ινέσσα.
  • Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 η είσοδος στο Μουσείο ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Τη δράση « Ένα Μουσείο για όλους» υλοποίησε η υπεύθυνη του Μουσείου με τη συνδρομή μελών του Συλλόγου, προσωπικού του Μουσείου και εθελοντών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass