Συναυλία στη Νεράιδα

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2016 13:39

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Συναυλία Έντεχνης Λαϊκής Μουσικής στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Νεράιδα.

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η πόλη που μαθαίνει Ποίηση και μουσική» της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Αλέξης Μπατζανούλης, ο Δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αναστασίου, η πρόεδρος του 4ου διαμερίσματος Ευαγγελία Αργυροπούλου, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες Λαρισαίοι.

Το γνωστό Μουσικό σχήμα των Βαγγέλη Τσιαπλέ, Σπύρου Καβαλιεράτου, Αλέξανδρου Τσιωνά και Μαριάννας Ζάχου ερμήνευσαν με επιτυχία τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου, Λεοντή Μικρούτσικου, Κουγιουμτζή, Μούτση, Λοϊζου κ.α. συνθετών.

Τα τραγούδια αυτών των συνθετών συγκινούν τους συμπολίτες μας και λόγω της ποιότητας των στίχων τους.

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι κορυφαίων Ελλήνων ποιητών όπως του Γ.Σεφέρη, Οδ.Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Μανόλη Αναγνωστάκη και κορυφαίων Ελλήνων στιχουργών όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Σκούρτης, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Άλκης Αλκαίος, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, ο Κώστας Βίρβος, ο Μάνος Ελευθερίου.

Ο αντιδήμαρχος Αλέξης Μπατζανούλης αναφέρθηκε στους στόχους των Συναυλιών . «Βασικός στόχος είναι να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τους δημιουργούς του. Πρόκειται για ένα μοναδικό είδος μουσικής που δημιουργήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη γύρω στο 1960. Η επαφή με αυτά τα τραγούδια σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία και τον πολιτισμό μας. Σ΄ αυτά τα έργα αναγνωρίζουμε το πραγματικό πρόσωπο μας ως Έλληνες, αποκτούμε συνείδηση και ταυτότητα»

Ο κ. Μπατζανούλης ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο που οι συμπολίτες μας και στις 9 συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα συμμετέχουν ενεργά σ΄όλη τη διάρκεια της συναυλίας τραγουδώντας και χειροκροτώντας θερμά. Στο τέλος δε κάθε συναυλίας συγχαίρουν θερμά τους συντελεστές για τη συγκίνηση που τους πρόσφεραν. Αναγνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια είναι τραγούδια ποιότητας.

Επιπλέον ο κ. Μπατζανούλης ανέφερε ότι «με τη συναυλία δίνεται η ευκαιρία στους συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά να επικοινωνήσουν , να συνδεθούν μεταξύ τους και να αισθανθούν μέλη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Οι συναυλίες θα συνεχιστούν και σε άλλες γειτονιές σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους.

Η επόμενη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του ΑΤΑ Ηρώων Πολυτεχνείου και Αγιάς την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 8.00 μμ. με ανανεωμένο ρεπερτόριο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι συμπολίτες μας παρακολουθούν όλες τις συναυλίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass