ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

«Τα Δώρα της γης»

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2016 11:00

Η Σκήτη το όμορφο χωριό του Δήμου Αγιάς, ετοιμάζεται την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, για τη μεγάλη φθινοπωρινή εκδήλωση «Τα δώρα της γης» (καστανογιορτή) και φεστιβάλ γευσιγνωσίας

που διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά, από τον Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης – Αγιοκάμπου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σκήτης τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μια αγροτουριστική, πολιτιστική εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή και προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση, προβολή και προώθηση όλων των προϊόντων που παράγει η σκήτεια γη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία της Σκήτης, με την έκθεση αγροτικών προϊόντων. Στους επισκέπτες θα προσφερθούν κάστανα ψητά, προσφορά των παραγωγών του χωριού, κρασί και τσίπουρο προσφορά των οινοποιείων του νομού Λάρισας.

Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης μάγειροι σχολών και γυναίκες εργαστηρίων παραδοσιακών εδεσμάτων θα μαγειρέψουν εδέσματα και πίτες με προϊόντα της περιοχής. Επιτροπή στη συνέχεια θα βραβεύσει τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ Γευσιγνωσίας. Στη συνέχεια και υπό τους ήχους του συγκροτήματος του Κ. Κωστούλη τα χορευτικά συγκροτήματα Δένδρων «Η Άργισσα» και Αγιάς «Μ. Δάλλας» θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Συμμετέχουν ο πολυχώρος δημιουεγάις «ΟΣΣΑ» ΚΟΙΝΣΕΠ Μεγαλόβρυσο Αγιάς, «Θεονία», όμιλος φίλων οίνου και αμπέλου «Διόνυσος», «Της φύσης τα κεράσματα», εργαστήρι «ΓΙΑΜ», το πρότυπο βιοδυναμικό αγρόκτημα Τσιαντή Αλεξάνδρα, κηραλοιφές – φυτικά καλλυντικά Στεφανία Δόβα, χαλβάς φαρσάλων «Αλεξόπουλος», όσπρια Κώστας, σαπούνια «Ροζ Μαρίνο», Λέσχη Μελέτης και Προστασίας της μυκητοχλωρίδας «ΑΜΑΝΙΤΑ» και οι χειροποίητες δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά της Στέλλας Χαλκιά Λέτσιου.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946778189 και 6987143893.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass