ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ

Στην Ινδία η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2016 9:00

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Στη μακρινή Ινδία ταξίδεψε η «Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της χώρας, Νέο Δελχί.

Πρόκειται για το 2nd International Ethnic Folklore Festival (www.ieffindia.com), μία κορυφαία εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF (επίσημου συνεργάτη της UNESCO). Το φεστιβάλ διεξάγεται το διάστημα 13-18 Οκτωβρίου και η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας συμμετέχει με πολυμελή αποστολή. Και όλα αυτά, μετά από ειδική πρόσκληση που δέχτηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ και μετά από έλεγχο του φακέλου υποψηφιότητας που απεστάλη.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί ένα μεγάλο πολιτισμικό γεγονός, το οποίο θα πλαισιωθεί από πλήθος χορευτικών παραστάσεων, ποικιλία παραδοσιακής μουσικής, εργαστήρια και φόρουμ σχετικά με τις προγονικές παραδόσεις, και άλλες εκδηλώσεις. Πρόκειται για μία μοναδική πολιτιστική πολυμορφία η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση και τη διατήρηση της λαογραφίας στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τους Ινδούς να έρθουν σε επαφή με γνωστούς πολιτισμούς, για τους οποίους γνωρίζουν λίγα πράγματα, να μάθουν για την ιστορία τους, να διδαχθούν τα επιτεύγματά τους και να εξερευνήσουν τα φυσικά κάλλη και τις ιδιομορφίες κάθε χώρας που θα φιλοξενήσουν. Μια σειρά από παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιούνται παράλληλα σε διάφορους χώρους, τόσο στο Νέο Δελχί των 17.000.000 κατοίκων όσο και στην παλιά πόλη.

Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας, η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας θα επισκεφτεί το περίφημο μαυσωλείο Taz Mahal, το Κόκκινο Φρούριο Lal Qila, το Ναό Akshardham (ένα μεγαλούργημα από 20.000 αγάλματα), τον τύμβο του Humayun, την πιο παλιά και δημοφιλή αγορά της πόλης Chandni Chowk, το Εθνικό Μουσείο της πόλης κ.α.

Το φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με τις πρεσβείες του Ισραήλ, Μεξικό και Βολιβίας, χρηματοδοτείται από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας και έχει ως υποστηρικτές Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας.

Αρχηγός της ελασσονίτικης αποστολής είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Κατσάρας, ενώ τη μουσικοχορευτική επιμέλεια του προγράμματος έχει αναλάβει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλος της Ακαδημίας Χορών Γιώργος Κόκκινος. Η αποστολή απαρτίζεται από 33 χορευτές, μουσικούς και μέλη της Ακαδημίας. Σημειώνεται ότι το κόστος του ταξιδιού καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα τονίζεται, χαρακτηριστικά: «Αποτελεί μέγιστη τιμή για την Ακαδημία η επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε από την οργανωτική επιτροπή του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Ν. Δελχί για να συμμετάσχει σε αυτό. Είναι δε τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα η προβολή σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, ειδικά τώρα που οι ελληνοϊνδικές σχέσεις βρίσκονται σε άριστο επίπεδο και είναι συνεχής η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών με σκοπό την ενδυνάμωση του εμπορίου».

Τέλος, η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Ελασσόνα, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass