ΒΙΒΛΙΟ- ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η προς Γαλάτας επιστολή του Απ. Παύλου

Δημοσίευση: 06 Νοε 2016 9:48

Ένα νέο βιβλίο του Κων/νου Αθ. Οικονόμου είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες ημέρες στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία της Λάρισας.

Πρόκειται για ένα αναλυτικό Υπόμνημα μιας Επιστολής του Αποστόλου Παύλου, ενός δηλαδή βιβλίου της Καινής Διαθήκης, συγκεκριμένα της Επιστολής του προς τους Γαλάτας (της Μ. Ασίας). Το πόνημα εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2016 από τις εκδόσεις “Τήνος”. Σ' αυτήν την επιστολή ο Απόστολος υπερασπίσθηκε από τη μια μεριά την αποστολή του, αποδεικνύοντας ότι κλήθηκε σ' αυτή από τον ίδιο το Χριστό, και από την άλλη εξέθεσε τη διδασκαλία του Κυρίου, σύμφωνα με την οποία η σωτηρία των πιστών δεν θα επιτυγχάνονταν με τα έργα του Νόμου, αλλά “εκ πίστεως και αγάπης ενεργουμένης”.

Η διάταξη της ύλης του βιβλίου ακολουθεί την εξής μορφή: Στην αρχή παρουσιάζεται η εκτενής σχετική βιβλιογραφία, ακολουθούμενη από μια συνοπτική εισαγωγή στην Αγία Γραφή γενικά. Εν συνεχεία, παρουσιάζεται η βιογραφία και εργογραφία του Απ. Παύλου, καθώς και μια εισαγωγή γενικότερα στις Επιστολές του Αποστόλου των Εθνών, και ειδικότερα στην Προς Γαλάτας. Ακολούθως καταγράφεται το κείμενο των έξι κεφαλαίων της Επιστολής σε αντιδιαστολή με την μετάφρασή του. Σε κάθε στίχο του ιερού κειμένου επισημαίνονται δυσκολονόητα χωρία που επεξηγούνται αναλυτικά στο κάτω μέρος της εκάστοτε σελίδας επί τη βάση εργασιών των Πατέρων της Εκκλησίας (Ι. Χρυσοστόμου, Μ. Βασιλείου, Μ. Αθανασίου, Νικοδήμου Αγιορ. κ.ά), αλλά και νεότερων ερμηνευτών (Π. Ν. Τρεμπέλας, Σ. Αγουρίδης, Ι. Καραβιδόπουλος, Ι. Θ. Κολιτσάρας, Γ. Κωνσταντίνου, Β. Βέλας, J. Holzner). Σε κάθε κεφάλαιο σημειώνονται οι περικοπές που αναγιγνώσκονται σε κάθε Ιερή ακολουθία της Εκκλησίας, ενώ τονίζονται λέξεις ονομάτων αλλά και εννοιών (bold γραφή), οι οποίες παρουσιάζονται στο επιμύθιο του πονήματος με τη μορφή ανεξάρτητης ενότητας υπό το γενικό τίτλο: Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass