ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ SLEEPOVER

Διανυκτέρευσαν στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 09 Νοε 2016 10:35

Μια ξεχωριστή μουσειακή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παιδιά της πόλης συνοδευμένα από τους γονείς τους που συμμετείχαν στο Sleepover που διοργανώθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Αρχικά, οι μικροί επισκέπτες με τους συνοδούς τους ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση «Πρόσωπα της Λάρισας» της Λαρισαίας ζωγράφου Γεωργίας Μπλιάτσου και πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε η ίδια η ζωγράφος. Τα παιδιά «γνώρισαν» σύγχρονους σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος από τη Λάρισα μέσα από τα πορτρέτα τους. Μίλησαν για τα επαγγέλματα, εξερεύνησαν την τέχνη της προσωπογραφίας, δημιούργησαν τα δικά τους πορτρέτα και, τέλος, προετοίμασαν και έστησαν τη δική τους έκθεση. Έπειτα, τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βλέπω, αισθάνομαι, εκφράζομαι» που πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες της Μόνιμης Συλλογής από την μουσειολόγο Ελπίδα Σδράλλη. Πιο συγκεκριμένα, οι μικροί επισκέπτες, αφού παρέλαβαν ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με προσωπογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα, ξεναγήθηκαν και δούλεψαν πάνω στις πιο εμβληματικές προσωπογραφίες και αυτοπροσωπογραφίες της Συλλογής. Στη συνέχεια, το Μουσείο μεταμορφώθηκε σε σταυροδρόμι συνάντησης: ζωγραφικής, κινηματογράφου, παιδικής ηλικίας. Η προβολή της βραβευμένης ταινίας «Ο Βίνσεντ και εγώ» σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο, ήταν μια ιδιαίτερη ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν, μέσα από την ταινία, τον Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Οι χαρούμενες φωνές και οι ψίθυροι σίγησαν, όταν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες αποκοιμήθηκαν με το άκουσμα παραδοσιακού παραμυθιού της Θεσσαλίας, από την αφηγήτρια Κρυσταλλία Μακατού. Το βραδινό και πρωινό που προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες ανέλαβε ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. συνέδραμαν για την περίπτωση παροχής πρώτων βοηθειών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass