ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Αφιέρωμα στην οικογένεια ευεργετών Σίνα

Δημοσίευση: 20 Νοε 2016 12:30

Ο Σύλλογος Βλατσιωτών Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στην οικογένεια των Εθνικών Ευεργετών Σίνα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Φέτος συμπληρώνονται 210 χρόνια από τότε που ο παπα-Γιώργης Σίνας, ο γενάρχης της οικογένειας Σίνα, άφησε την τελευταία του πνοή στη Βλάστη, όπου κατέφυγε το 1769 μετά την καταστροφή της Μοσχόπολης, μεταφέροντας πάνω στα άλογα το ξυλόγλυπτο τέμπλο του Αϊ Νικόλα της Μοσχόπολης. Το μεγάλης αξίας αυτό τέμπλο τοποθέτησε στον ΄Αγιο Νικόλαο της Βλάστης. Συμπληρώνονται επίσης 160 χρόνια από το θάνατο του εγγονού του , Γεωργίου Σίνα και 140 χρόνια από το θάνατο του δισέγγονού του Σίμωνα Σίνα, Μεγάλων Ευεργετών της Ελλάδας και της Αυστροουγγαρίας.

Το πρόγραμμα του αφιερώματος περιλαμβάνει ομιλίες της διδάκτορος του Πανεπιστημίου της Βιέννης Ελένης Γύζη και του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου Παναγιώτη Ευαγγελόπουλου με θέμα : «Από τη Μοσχόπολη στην καρδιά της Ευρώπης».

Κείμενα και ποιήματα, γραμμένα για τους Σίνα, θα αποδώσουν η Νέλλη Βασβατέκη και ο Μιχάλης Παλιός. Η Ευφροσύνη Αστ. Κτιστάκη θα εκτελέσει το συμφωνικό έργο «Η Πόλκα των Ελλήνων», που έγραψε ο Γιόχαν Στράους και αφιέρωσε «στην όμορφη Ελληνοπούλα Μαρία Σίνα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παρτιτούρα του έργου. Θα συνοδεύσει επίσης στο πιάνο τη σοπράνο Μαρία Ρουκά, τις σπουδάστριες της μονωδίας Μαρία Μπατσή, Ευαγγελία Παπαδοπούλου και το μέλος του Συλλόγου Νίκο Παλαιό, σε μελωδίες της εποχής των Σίνα στη Βιέννη. Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γίτσα Τζαφέτα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα.

Με το αφιέρωμα αυτό οι διοργανωτές αποδίδουν την πρέπουσα τιμή σε κορυφαίες προσωπικότητες της ιστορίας και Μεγάλους Ευεργέτες της Ελλάδας και της Αυστροουγγαρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass