Παρουσιάζεται το βιβλίο “Hotel Living” του Γιάννη Πάππου

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 12:44

Στο γενέθλιο τόπο παρουσιάζει το ήδη πολυδιαβασμένο και πολυσυζητημένο βιβλίο του με τίτλο “Hotel Living” ο συγγραφέας του Γιάννης Πάππος σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Χριστίνα Χρυσοστομίδου διευθύντρια του ξενοδοχείου «Ξενία» Βόλου και η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Το Hotel Living, το πρώτο μυθιστόρημα του Έλληνα από το Τρίκερι μηχανικού και συμβούλου επιχειρήσεων Ιωάννη Πάππου, εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον οίκο Harper Collins και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Σε αυτό το ντεμπούτο, που έχει μυρωδιά από Mεγαμλο Γκαμτσμπι και Λύκο της Γουόλ Στριτ, o Ιωάννης Πάππος αποκαλύπτει έναν κόσμο με μοναδικά ξενοδοχεία, ραμμένα κατά παραγγελία κοστούμια, insider trading, γροθιές, ουσίες και γρήγορο σεξ. To Hotel Living είναι μια ιστορία αγάπης αλλά και κοινωνικής κριτικής, γραμμένη από κάποιον που έζησε τα ιλιγγιώδη χάι του επιχειρηματικού κόσμου στα ’00s και επέζησε για να πει την ιστορία από μέσα. 

Ο Στάθης Ρακής αφήνει το χωριό του στο Τρικέρι σπρωγμένος από την περιέργεια και την τύχη, για να βρεθεί στην Καλιφόρνια την εποχή της φούσκας των dot-coms. Επιστρέφει στην Ευρώπη για MBA και στη συνέχεια πιάνει δουλειά σε γαλαζοαίματη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων γεμάτη golden boys, που τον οδηγεί από πελάτη σε πελάτη και από πόλη σε πόλη. Ερωτευμένος με κάποιον που είναι το άκρως αντίθετό του (οικολογία, κομουνισμός, ανταρσία…), περνάει το λίγο χρόνο που δεν είναι φυλακισμένος στο γραφείο δικαιολογώντας τις επιλογές του, λεηλατώντας το μίνι μπαρ, παλεύοντας με την αϋπνία και παραγγέλνοντας ρουμ σέρβις (φαγητό, αλλά και άλλα…) σε σουίτες στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Παρίσι και στο Λονδίνο.     

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, και καθώς η οικονομία καλπάζει ξέφρενα προς την επόμενη φούσκα, ο Στάθης συμπαρασύρεται προς τα πάνω και γίνεται μάρτυρας της παρακμής και των χρηματιστηριακών οργίων που θα οδηγήσουν στην κρίση του 2008, μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο που έχει στηθεί γύρω του. Σε ένα χώρο διαπλεκόμενων –από συγχωνεύσεις και εξαγορές μέχρι πολεμικούς ανταποκριτές και σταρ του Χόλιγουντ–, ο Στάθης παραμένει ο αιχμάλωτος αουτσάιντερ: υπερβολικά Έλληνας για να μείνει, υπερβολικά κυνικός για να φύγει. Με αιχμηρή κοινωνική κριτική, αλλά και μια καθηλωτική ιστορία, το Hotel Living είναι γεμάτο απροσδόκητα τρυφερές παρατηρήσεις για την ταυτότητα, τη μοναξιά και τις ανθρώπινες σχέσεις. 

Ο Ιωάννης Πάππος είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας, με καταγωγήμ απόμ το Πήλιο. Είναι απόφοιτος του Εθνικούμ Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του πανεπιστημίου του Στάνφορντ και του INSEAD, και έχει εργαστείμ τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Το Hotel Living είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Ζει στη Νέα Υόρκη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass