ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

«Πίσω από τη μάσκα» με το φακό του Απόστολου Ντόμαλη

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:02

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Αποστόλη Ντόμαλη στον «Χορίαμβο» με θέμα «Πίσω από τη μάσκα».

Πρόκειται για έγχρωμες φωτογραφίες τις οποίες ο Απ. Ντόμαλης τράβηξε από το 1997 με φίλμ και στη συνέχεια με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή έως το 2009, στους δρόμους και στις πλατείες του Τυρνάβου, ακολουθώντας με το φωτογραφικό του φακό τα άρματα και τούς καρναβαλιστές, τις διαδικασίες προετοιμασίας του Μπουρανί, τα γλέντια και τις συναθροίσεις.

Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην πρόσφατη ιστορία του καρναβαλιού, έτσι όπως την αποτύπωσε καρέ – καρέ, το μάτι του φωτορεπόρτερ.

Για την έκθεση μίλησαν οι: Κωνσταντίνα Καρυδάκη (δημοσιογράφος)

Σωτήρης Παστάκας (ψυχίατρος- λογοτέχνης, εκπρόσωπος λογοτεχνικού περιοδικού «Θράκα»),Νίκος Σαμαρίνας (δάσκαλος λαϊκών- παραδοσιακών χορών και ο Ανδρέας Φτεριώτης από τον Σύλλογο των Μπουρανιτών του Τυρνάβου.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν την διαδικασία της μεταμόρφωσης των καρναβαλιστών, τα αίτια και τις αφορμές, έκαναν κοινωνιολογική και ψυχολογική προσέγγιση, αναφέρθηκαν στη σχέση με την ιστορία και το αρχέγονο, καθώς και την προέλευση τους από τις πανάρχαιες γιορτές της γονιμότητας.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 12:00 -14:00 και 17:30-19:30 μέχρι την Παρασκευή στον «Χορίαμβο» Γαληνού 5 και Φαρμακίδου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass