ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΡΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ SMEDEREVO

Τύρναβος - Πλαταμώνας εντυπωσίασαν στη Σερβία

Δημοσίευση: 28 Νοε 2016 14:05

Στη Σερβία και συγκεκριμένα στην όμορφη και γραφική πόλη του Smederevo βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου καθώς και η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Πλαταμώνα κατόπιν πρόσκλησης από τον διακεκριμένο και βραβευμένο Σέρβο μαέστρο Παιδικών Χορωδιών MilanIlic.

Τα τρία ελληνικά σύνολα παρουσίασαν το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης χωρητικότητας 700 θεατών ένα δίωρο πρόγραμμα με ελληνική κατά κύριο λόγο μουσική ενθουσιάζοντας το κοινό που είχε γεμίσει τον χώρο. Πέραν της χωριστής 20λεπτης εμφάνισης κάθε συνόλου στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το δεύτερο μέρος περιελάμβανε τη σύμπραξη της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου με τη Φιλαρμονική σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα 20 λεπτών με γνωστά ελληνικά τραγούδια.

Στο τέλος του δεύτερου μέρους το σύνολο των Χορωδιών, συμπεριλαμβανομένης και της Παιδικής Χορωδίας του Σμεντέρεβο που επίσης έλαβε μέρος στην εκδήλωση ερμήνευσαν το «Μήλο μου Κόκκινο». Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους του «Ζορμπά» από την Φιλαρμονική εισπράττοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα θερμό.

Στο τέλος της εκδήλωσης τόσο ο μαέστρος κ. MilanIlic ο οποίος είχε την ευθύνη διοργάνωσης της συναυλίας όσο και ο αντιδήμαρχος του Smederevo που ήταν παρών ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τα μέλη της ελληνικής αποστολής για το όμορφο πρόγραμμα που προσέφεραν ενώ εστίασαν ιδιαίτερα στη σημασία της φιλίας και της συνεργασίας των δύο λαών καθώς και στη σημασία του πολιτισμού ως μέσο συνεργασίας και προώθησης της φιλίας. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των τριών ελληνικών συνόλων,αφού ευχαρίστησαν τους διοργανωτές προσέφεραν αναμνηστική πλακέτα , εκ μέρους του Δήμου Τυρνάβου, καθώς και διάφορα τοπικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί η άψογη συνεργασία των μουσικών συνόλων καθώς και των δύο μαέστρων Νίκου Ευθυμιάδη και Θέμη Σαμαντζή, η οποία έχει αποφέρει έως σήμερα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και προβλέπεται να συνεχιστεί και το αμέσως προσεχές διάστημα σε εκδηλώσεις των μουσικών τους συνόλων. Σημειώνεται παράλληλα ότι πέραν της κεντρικής συναυλίας, το μεσημέρι της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε από τη Φιλαρμονική παρέλαση στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης υπό τους ήχους εμβατηρίων και ελληνικής μουσικής.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για το όμορφο αποτέλεσμα της συνεργασίας τους όσο και για τις παράλληλες δράσεις αφού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ξενάγηση σε Βελιγράδι και Σμεντέρεβο, υπέροχη βραδιά ελληνοσερβικής φιλίας με ζωντανή σερβική και ελληνική μουσική που διοργάνωσαν προς τιμήν τους οι οικοδεσπότες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass