Αρχίζει στην Καρδίτσα το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2015 20:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:25

 

 

Αρχίζει την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στις 7 το βράδυ στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής με τη συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4500) νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και  θα πραγματοποιηθεί στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL.

           Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, ενενήντα (90) μουσικών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

            Στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που φτάνει στην έβδομη (7η) του διοργάνωση θα τιμηθεί ο διάσημος Έλληνας Μαέστρος, Συνθέτης, Πανεπιστημιακός Δάσκαλος στο Boston University, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, του οποίου θα ερμηνευτούν πολλά έργα, μετά από εργαστηριακή-κοινή δουλειά των χορωδιών υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων μαέστρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και του ίδιου.

Τα τρία (3) βραβεία “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ” θα δοθούν στους τρεις (3) καλύτερους Διευθυντές Χορωδίας, που θα συμμετάσχουν με τις χορωδίες τους στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Το 1ο βραβείο θα είναι 1000 €

Το 2ο βραβείο θα είναι 700 €

Το 3ο βραβείο θα είναι 500 €

Τα βραβεία θα τα αποφασίσει η Διεθνής  Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από διακεκριμένους Μαέστρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

                        Η 7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515-1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460-1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865-1936) για τα 150 χρόνια από την γέννηση του και Jean Sibelius (1865-1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, των οποίων τα έργα τους καλούνται οι χορωδίες να ερμηνεύσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass