Ο Τιμόθεος ξεκινά το ταξίδι του στο Θέατρο Μύλου

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2017 13:39


«Ο Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης» από αύριο Κυριακή θα βρίσκονται στο Θέατρο του Μύλου, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους για ένα ταξίδι με πολλή μαγεία και σοφία. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε  το πρωί συνέντευξη τύπου από την πρόεδρο του Θεσσαλικού κ. Βιβή Τσεκούρα, τον σκηνοθέτη του έργου Αλέξανδρο Μπαλαμώτη αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.

Η πρεμιέρα του έργου για το κοινό θα γίνει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια παραστάσεις θα δίνονται οργανωμένα για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.
Η πρόεδρος του Θεσσαλικού κ. Βιβή Τσεκούρα, τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού πυρήνα από τη βάση, που είναι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από νωρίς να αγαπούν και το θέατρο και το βιβλίο. Το καλό παιδικό θέατρο διδάσκει πολλά όπως αξίες, κριτήριο, γνώσεις κ.α.. Το έργο «Ο Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης» ανήκει σε αυτή την κατηγορία, δίνοντας έμφαση στη προφορική παράδοση. Η παράσταση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διάσωση της προφορικής παράδοσης του τόπου ως στοιχείου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, επιχειρεί να συνδέσει το σημερινό παιδί με την προφορική σοφία του λαού και ειδικότερα τις παροιμίες, προσφέροντας στους μαθητές ένα ακόμα εργαλείο για να γνωρίσουν καλύτερα το γλωσσικό παρελθόν του τόπου μας.  Ένα έργο που με την υπογραφή του Αλέξανδρου Μπαλαμώτη πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει επιτυχία» σημείωσε επίσης η πρόεδρος του Θεσσαλικού.
Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, εξέφρασε την ικανιοποίηση του για το γεγονός ότι ξεκινά την πρώτη επαγγελματική δουλειά από το Θεσσαλικό Θέατρο, ένα θέατρο με του οποίου τις παραστάσεις μεγάλωσε και ακόμη τις κουβαλά στη ψυχή και το νου του. Αναφερόμενος στο έργο, τόνισε ότι ξεχωρίζει για την ωραία χρήση της γλώσσας, τη πλοκή του, τα εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά αλλά και τις πανέμορφες μουσικές τους. «Ελπίζω ότι τα παιδιά θα πάρουν κάτι μαζί τους. Στόχος μας είναι να τους χαρίσουμε μαγεία, ταξίδι και χαρά» είπε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και ιδιαίτερα την αντιδημαρχία πολιτισμού που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς στηρίζει τις θεατρικές παραγωγές δίχως εκπτώσεις.
Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν και  ο σκηνογράφος Γιάννης Κατρανίτσας, η ενδυματολόγος Ελένη Στρούλια και ο μουσικός Ευρυπίδης Μπέκος που μαζί με τον μαέστρο της Συμφωνικής Χρήστο Κτιστάκη ετοίμασαν πρωτότυπες μελωδίες για να ντύσουν μουσικά την παράσταση. Αυτό που επεσήμαναν όλοι τους είναι ότι πρόκειται για μια παιδική παράσταση που ξεχωρίζει καθώς όλα είναι προσεγμένα στην παραμικρή λεπτομέρεια και η επαγγελματική δουλειά που έγινε σε όλα τα επίπεδα, είναι καλός οιωνός για την πορεία της. Εντυπωσιακά σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και τουλάχιστον 35 ηχητικά-μουσικά κομμάτια θα πλαισιώσουν τους ταλαντούχους ηθοποιούς στο μαγικό ταξίδι του Τιμόθεου.ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Οι οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία, θα αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου - και θα μπορούν να δίνονται όπως πάντα πρωινές ώρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, με τιμή εισιτηρίου για κάθε μαθητή 4     €. Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Έλενα  Γκατζά, Νίκος  Ζαρκογιάννης, Χρήστος  Κορδελάς, Ανδρομάχη  Μακρίδου, Δημήτρης Όντος, Αλίκη  Τσάκου.                           Λίγα λόγια για το έργο: …
Ο Τιμόθεος, πολίτης μιας ξεχασμένης χώρας, δουλεύοντας για λογαριασμό του Βασιλιά της χώρας, μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα τον αλλάξει για πάντα. Αρχικά κατηγορείται από το Βασιλιά της χώρας, γνωστό με το όνομα «Δέλτα Κάπα», ότι έχει κλέψει το διαμάντι της Γνώσης. Ο Βασιλιάς τον φυλακίζει στο Χωροχρόνο. Εκεί ο Τιμόθεος πρέπει να περάσει τους πέντε πλανήτες, τα πέντε επίπεδα της γνώσης και να βρει τον Ξιφομάχο «Γιώτα» που θα τον οδηγήσει στην «Τελική Πύλη» για να επιστρέψει σπίτι. Οι πέντε πλανήτες έχουν δημιουργηθεί από την ενέργεια των παροιμιών που ξεχάστηκαν και ταξίδεψαν μακριά από τον κόσμο των ανθρώπων. Ο Τιμόθεος μέσα από τις παροιμίες και από τη λαϊκή σοφία θα βρει το θάρρος, το κουράγιο και τη γνώση να αντιμετωπίσει τον «Δ. Κ.» και να επιστρέψει τη χαμένη γνώση στον κόσμο…

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass