ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ CONTRA TEMPO ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Το φεστιβάλ «Μουσικότροπο» ρίχνει αυλαία

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 10:05

Σήμερα και αύριο είναι οι τελευταίες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» και επιφυλάσσει εκπλήξεις και συγκινήσεις σε καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 8:30 το βράδυ στο ΔΩΛ, θα φιλοξενήσει την ορχήστρα δωματίου Contra tempo, η οποία όπου παρουσιάζεται αποσπά διθυραμβικές κριτικές. Στη διεύθυνση της ορχήστρας, ένας από τους πιο προικισμένους μαέστρους της νέας γενιάς, ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης. Σολίστ της βραδιάς, ο εξαίρετος Κώστας Ράπτης στο μπαντονεόν. Το μπαντονεόν είναι ένα αυθεντικό όργανο της τάνγκο μουσικής που δε συναντά κανείς συχνά και ο Κώστας Ράπτης θα ερμηνεύσει το πασίγνωστο Adios Nonino του Άστορ Πιατσόλα.

Η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2012 με πρωτοβουλία του Αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, από μουσικούς που αποφάσισαν να εργαστούν μαζί, αγνοώντας τις όποιες αντιξοότητες έχει να αντιμετωπίσει μια τέτοια κίνηση στους καιρούς που διανύουμε. Ως πρότυπο για τη δημιουργία της Ορχήστρας, λειτούργησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Συναυλιών (Verein für Private Musikalische Aufführungen) που ίδρυσε ο Α. Schönberg μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βιέννη, σε μια περίοδο σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων, όχι πολύ μακριά από την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε στη χώρα μας. Κοινός στόχος του συνόλου είναι η εξερεύνηση του ρεπερτορίου για ορχήστρα δωματίου διαφορετικών εποχών και αισθητικών ρευμάτων της μουσικής Τέχνης, η προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, σύγχρονης και παλαιότερης, καθώς και η παρουσίαση συμφωνικών έργων σε μεταγραφή για μικρή ορχήστρα. Τιμή Εισιτηρίου: κανονικό: 10€, μειωμένο: 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, κάρτα ανεργίας) Προπώληση: 10 π.μ.-1μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (πλατεία Λαού, τηλ. 2410 536886)

Επίσης, σήμερα και αύριο, θα πραγματοποιηθεί το παιδαγωγικό εργαστήριο με τίτλο «...ενώ αυτό είναι ένα όργανο του μυαλού» από τον Δρ. κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο, μουσικοπαιδαγωγό, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass