ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Στο μαγικό κόσμο των βιβλίων και των παιδιών

Δημοσίευση: 04 Απρ 2017 7:18

Η εξοικείωση των παιδιών με τη λογοτεχνία, η γνωριμία τους με τους δημιουργούς των βιβλίων και η σημασία της φιλαναγνωσίας στα σχολεία ήταν κάποια από τα θέματα, που παρουσιάστηκαν χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στην έναρξη των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας.

Το «ταξίδι» στη λογοτεχνία ξεκίνησε και γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί της πόλης θα έχουν την ευκαιρία μέχρι και τις 7 Απριλίου να συμμετέχουν αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες δράσεις, με κύριο άξονα το βιβλίο. Με συντονίστρια τη Διευθύντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, χθες πρώτη ημέρα παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και καταξιωμένων συγγραφέων όπως της Αγγελικής Βαρελλά, της Ηρώς Παπαμόσχου και της Λίνας Μουσιώνη.

Στην έναρξη της Εβδοαμάδας Παιδικής Λογοτεχνίας βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, η εντεταλμένη σύμβουλος βιβλιοθηκών και λεσχών πολιτισμού κ. Δέσποινα Αράπκουλε, ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κ. Αργύρης Γιουρούκης, η αντιπρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κ. Λητώ Τσακίρη, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Λαρισαίων και θα πραγματοποιούνται στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, στις Βιβλιοθήκες των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο οι μαθητές θα μπορούν να επισκέπτονται και την έκθεση ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, που λειτουργεί στο 2ο όροφο, στην αίθουσα Τεχνών «Τάκης Τλούπας».

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας , έχουν προγραμματίσει πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα για σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

«ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

9π.μ.-1μ.μ.: Παρουσίαση των βιβλίων «Το «Γεφύρι της Ανατολής» και «Στη σκιά του Πύργου» με τη συγγραφέα Ηρώ Παπαμόσχου. Για μαθητές δημοτικού. Στην αίθουσα εκδηλώσεων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

10.30-12.30: Αφήγηση πασχαλινών ιστοριών με τη συγγραφέα Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση. Για μαθητές δημοτικού. Στον χώρο της βιβλιοθήκης.

6-7μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πρίγκιπας στον πλανήτη Βίκτωρ» με τη συγγραφέα Βεατρίκη Σαϊας-Μαγρίζου. Για μαθητές των ΚΔΑΠ. Στον χώρο της βιβλιοθήκης.

ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

10 -12 μ.: Αφήγηση πρωτότυπων ιστοριών με τον συγγραφέα-ηθοποιό Βαγγέλη Κολώνα. Για μαθητές δημοτικού Στο χώρο της βιβλιοθήκης.

ΚΔΑΠ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

6-7μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου «Ποιος έκρυψε τον ήλιο» με τον συγγραφέα-εκπαιδευτικό Βασίλη Καραβίδα. Για μαθητές των ΚΔΑΠ. Στο 1ου Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

11π.μ.–12μ: Παρουσίαση του βιβλίου « Ουπς…ένα ροζ χταπόδι στον Ωκεανό» με τη συγγραφέα Δέσποινα Γκουτζολίκα. 14ος Παιδικός Σταθμός.

11π.μ.–12μ: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί» με τη συγγραφέα Ιωάννα Γιαννακοπούλου. 10ος Παιδικός Σταθμός.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ

9.45-10.45: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς» με τη συγγραφέα Μαρούλα Κλιάφα. Με τη συμμετοχή των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Λάρισας.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass