ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Παιδική χορωδία αξιώσεων

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2017 15:05

Η Παιδική Χορωδία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, τόλμησε και πάλι φέτος με αξιώσεις να υπερβεί τα γεωγραφικά σύνορα του Δήμου για 2η σχολική χρονιά και να γίνει πρέσβειρά τους στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών στη Νάουσα Ημαθίας σε συνάντηση, που με απόλυτη επιτυχία, οργάνωσε και περάτωσε ο επαγγελματικός σύλλογος «En Canto» με την επιχορήγηση του Δήμου Νάουσας. Η συνάντηση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά είχε ως στόχο και σκοπό να προαγάγει το καλό και ποιοτικό χορωδιακό τραγούδι.

Στη συνάντηση αυτή τα 9 από τα 15 σύνολα ήταν Ωδείων και Μουσικών Σχολών και τα 6 μόνο, μαζί με του Σχολείου της Νίκαιας, Δημοτικών Σχολείων. Η χορωδία, σε διδασκαλία και διεύθυνση της μαέστρου Άσπας Αγοραστού ερμήνευσε, συνοδεία ορχήστρας, 4 τραγούδιαμε σολίστ σε ένα από αυτά τις μαθήτριες της στ' τάξης Αίγλη Παπαδημητρίου και Μαρία Ξιώνη.

Σημαντική για τη συμμετοχή της χορωδίας στο φεστιβάλ, ήταν η συμβολή του Δ.Σ. του "Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων" που παρείχει ηθική και οικονομική του στήριξη και ειδικά η πρόεδρος κ. Λία Κουλίζη-Αναστασοπούλου που συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού, της διευθύντριας του δημοτικού σχολείου Νίκαιας κ. Δώρας Ιωακείμ και των δασκάλων κ. Σπύρο Καλέτσιο και δημοτικό σύμβουλο Κιλελέρ-πρόεδρο της "Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας", Βάσω Πιλάτου και πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας, Δημήτρη Μπαντούλη, Κώστα Ξυδούλη και Ελένη Μπαντούλη, που πίστεψαν στην πολιτιστική και πολιτισμική δημιουργία και συνόδεψαν τη χορωδία στη Νάουσα. Εξίσου σημαντική και η βοήθεια της διεύθυνσης και διοίκησης της Μουσικής Σχολής Νίκαιας που ευγενικά παραχώρησαν την αίθουσα και τα μουσικά όργανα για τις πρόβες της χορωδίας και των καθηγητριών της Σχολής Αντιγόνης Τσιπλακούλη (πιάνο) και Ευαγγελίας Ζαπίτη (ακορντεόν) που προσέφεραν συμμετέχοντας στην ορχήστρα.

Στην ορχήστρα έπαιξαν οι μαθητές :Ξυδούλη Β., Χαρισούλη Α., Τσιάρα Σ., (φλάουτο), Γεωργιλά Χρ., Γκιγκιούλη Α., Μπαντούλη Δ., Παπαβασιλειου Χρ., (αρμόνιο), Κουλιοπούλου Α., Μπλιάτσιου Α., Παπαδημητρίου Α., (κιθάρα) και οι καθηγητές :Ε.Ζαπίτη (ακορντεόν), Α.Τσιπλακούλη (πιάνο) Γ. Κουλιόπουλος (κοντραμπάσο)

 Η επεξεργασία και η ενορχήστρωση των κομματιών έγιναν από τον συνθέτη και καθηγητή της Μουσικής Σχολής Νίκαιας και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Μανώλη Καμπούρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass