ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αφιέρωμα στον Ν. Καζαντζάκη

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 15:06

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας παρουσιάζουν σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 8 το απόγευμα ένα τρίπτυχο αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της έκθεσης «Σπουδή στην Οδύσεια» για το έτος Ν. Καζαντζάκη.

Στο πρώτο μέρος η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των Ενεργών Πολιτών θα παρουσιάσει αποσπάσματα της «Ασκητικής» του Ν. Καζαντζάκη επιλέγοντας την σκηνική μορφή του θεατρικού αναλογίου. Μέσω αυτής της θεατρικής μορφής θα πραγματοποιηθεί η αυθεντική γνωριμία με το λογοτεχνικό κείμενο της «Ασκητικής» αναδεικνύοντας τη ζωντάνια και την ιδιαιτερότητα της γραφής του λογοτέχνη. Τα αποσπάσματα διαβάζουν οι Καλλιόπη Γκαρλέμου, Γιάννης Νταλώσης, Δημήτρης Γιαννούσης, Θανάσης Χαλκιάς, Νίκος Αγγελέτος. Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Κακάτσιου. Μουσική : Νίκος Χαλκιάς.

Στο δεύτερο μέρος ο φιλόλογος, υποψήφιος διδάκτορας Α.Π.Θ, Γιάννης Βαγγελοκώστας θα εισηγηθεί το θέμα: Ο Νίκος Καζαντζάκης στα χρόνια του facebook – «Ψηφιακές κατασκευές μιας συγγραφικής ταυτότητας».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αναφορά στο θέμα «ο Ν. Καζαντζάκης στην ελληνική δισκογραφία». Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα ακουστούν τραγούδια σε στίχους Ν. Καζαντζάκη μελοποιημένα από γνωστούς Έλληνες συνθέτες. Επιμέλεια παρουσίασης Εύη Καλούδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Ν. Καζαντζάκη και της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass