ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«Πλημμύρισε» παράδοση το Κηποθέατρο

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2017 22:15

Από τους Καλαρρύτες ως το Δέλβινο και τη Δερόπολη μερικοί από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους της ηπειρώτικης μουσικής βρέθηκαν χθες στο Κηποθέατρο της Λάρισας για το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Τραγουδιού – “Elato Folk Festival”. Το θέατρο γέμισε από λάτρεις των παραδοσιακών ακουσμάτων, που απόλαυσαν μουσική και τραγούδια της Ηπείρου και της Νοτίου Αλβανίας.

Την έναρξη της βραδιάς, που διοργανώθηκε από το Έλατο – Μουσική Κληρονομιά, έκανε η ηπειρώτικη πενταμελής κομπανία των Θάνου & Νίκου Ρούμπου, με τους Κώστα Τσόκα στο ντέφι, Κώστα Παπαδημητρίου στο λαγούτο και τον σπουδαίο Κώστα Γεροδήμο στο τραγούδι από τους Καλαρρύτες Ιωαννίνων. Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε το 10μελές πολυφωνικό γκρούπ του Δήμου Πωγωνίου, με δάσκαλο τον μουσικολόγο Κώστα Λώλη, αποτελούμενο από τους Χ. Γκόγκο, Σ. Βιρβίλη, Τ. Γιούνη, Β. Μάτσια, Σ. Δέσση, Θ. Βιλτανιώτη, Σοφία Τσέπα, Ελευθερία Γκούβα, Ιωάννα Ζώτου και Ελένη Παπασπύρου, που απέσπασε θερμό χειροκρότημα. Αμέσως μετά το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει ήχους της Βόρειας Ηπείρου από τετραμελή κομπανία προερχόμενη από το Δέλβινο Αργυροκάστρου με τους Artan Majko στο κλαρίνο, Ηλία Τσουμάνη στο λαγούτο, Luan Huse στο βιολί και Ηλία Μούτσο στο ντέφι και το τραγούδι. Η μουσική βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με τη γνωστή στους Λαρισαίους κομπανία Βέρδη από τη Δερόπολη Πωγωνίου, με τους Κώστα Βέρδη στο κλαρίνο και το τραγούδι, Βαγγέλη Βέρδη στο ντέφι και τον κλώστη, Γιάννη Νίνη στο βιολί, Στέφανο Βέρδη στο βιολί και Μιχάλη Βέρδη στο λαγούτο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass