ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΠΛ

Η Πινακοθήκη Μοσχανδρέου «μετακόμισε» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2017 22:25

Έργα Ελλήνων αναγνωρισμένων ζωγράφων και χαρακτών, που ανήκουν στην πλούσια συλλογή της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου παρουσιάζονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Τα εγκαίνια της μοναδικής αυτής έκθεσης με τίτλο «Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής» πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία πολλών Λαρισαίων.

Η συλλογή Μοσχανδρέου, περιοδεύει σε όλη την ελληνική επικράτεια, τιμώντας τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση της. Στην έκθεση, που το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν με έργα τους περίπου εκατό σημαντικοί σύγχρονοι ζωγράφοι, χαράκτες και γλύπτες, ανάμεσά τους οι Φασιανός, Σόρογκας, Λασιθιωτάκης, Ρόκος, Σαρελάκου, Στεφανάκης, Κουρσάρης, Κατσουλίδη, Χάρος, Σεβαστάκης, Σταθόπουλος κ.λ.π.

Η αντιπρόεδρος της ΔΠΛ Άννυ Ψάρρα – Περίφανου στον χαιρετισμό της σημείωσε ότι η Πινακοθήκη πάντοτε φιλοξενεί εκθέσεις και δρώμενα που βοηθούν στην ανάδειξη των εικαστικών τεχνών, παραμένοντας ένα ζωντανό κύτταρο παραγωγής πολιτισμού για την πόλη, ενώ τόνισε ότι μέσα από τέτοιους είδους συνέργειες το Μουσείο Κατσίγρα επιβεβαιώνει τη σταθερή παρουσία του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Από την πλευρά του ο συλλέκτης Χρήστος Μοσχανδρέου κάλεσε τους Λαρισαίους να επισκεφθούν την έκθεση που είναι αποτέλεσμα του δικού του πάθους για την τέχνη, προκειμένου να δουν από κοντά σπουδαία έργα που μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερους από 18.000 θεατές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως τα Ιωάννινα, το Αγρίνιο, την Πάτρα, την Καρδίτσα και την Κέρκυρα.

Ιδιαίτερη νότα στην όμορφη βραδιά των εγκαινίων έδωσε το μουσικό σχήμα με τον Βασίλη Νίκου στο σαξόφωνο και τον Βασίλη Γκέκα στο αρμόνιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass