ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ «ΔΙΕΞΟΔΙΚΟ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΑΡΑ

Αναζητώντας τη γοητεία των λέξεων

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2015 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:01

«Η ετυμολογία μάς βοηθάει να κατανοήσουμε πως οι λέξεις έχουν μια απόκρυφη σημασία, ένα μυστήριο που η εξερεύνησή τους είναι ενδιαφέρουσα και γοητευτική», τόνισε ο φιλόλογος κ. Απ. Σουρλατζής, κατά την παρουσίαση του «Διεξοδικού ετυμολογικού της αρχαίας ελληνικής γλώσσας» του κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Υποστηρίχθηκε από τους ομιλητές, ότι το εν λόγω βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό και έχει πολλά να προσφέρει σε όσους θέλουν να διδάξουν σωστά και διεξοδικά το μάθημα του ετυμολογικού, καθώς η επίσημη πολιτεία δεν έχει εκδώσει κάτι αντίστοιχο μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σουρλατζής παρουσιάζοντάς το, ανάφερε: «Σε μια πρώτη προσέγγιση νιώθει κανείς πως η εργασία του αγαπητού συναδέλφου απευθύνεται σ’ ένα εξειδικευμένο αναγνωστικό κοινό, τους φιλολόγους και τους μελετητές της γλώσσας.

Όμως αν σκεφτούμε ευρύτερα ότι η εργασία αυτή αφορά την αρχαία ελληνική γλώσσα, τη βάση της νεοελληνικής γλώσσας, τότε απευθύνεται σ’ όλους τους λάτρεις της γλώσσας, σ’ όλους αυτούς που πιστεύουν πως η γλώσσα αποτελεί το σημαντικότερο μέσο έκφρασης, που καλλιεργούν το λόγο, που ενδιαφέρονται για τη λέξη και τη σημασία της, που ψάχνουν να βρουν την καταγωγή της.

Γι’ αυτό και το βιβλίο αυτό δεν αφορά τους λίγους και ειδικούς, αλλά πολύ περισσότερους».

Αντίστοιχα για το βιβλίο μίλησε επίσης και ο φιλόλογος κ. Κώστας Ντόλκος. Την εκδήλωση που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας και το βιβλιοπωλείο «PROSPERUS», συντόνισε η φιλόλογος κ. Κατερίνα Κοθρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass