ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛ. ΜΠΑΤΖΑΝΟΥΛΗΣ

«Απέδωσαν τα σεμινάρια λόγου στους εκπαιδευτικούς»

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:01

Ενθουσιασμένος από τη συνεργασία που είχε η αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη, όσον αφορά στην πραγματοποίηση σεμιναρίων ελέγχου

και εκφοράς λόγου, που παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της Λάρισας, εμφανίστηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Μπατζανούλης.

«Όλη αυτή την εβδομάδα που φιλοξενούμε στην πόλη τον κ. Αβδελιώδη με τον τρόπο που παρουσιάζει τη μέθοδό του επάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου, είτε θεατρικό, είτε λογοτεχνικό όταν πρόκειται να παρουσιαστεί δημόσια, ζούμε μια συγκλονιστική εμπειρία. Διότι ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης, μας βοήθησε να δούμε με διαφορετική οπτική γωνία τα πράγματα. Να καταλάβουμε ένα κείμενο, ακόμη και αν είναι γραμμένο σε καθαρεύουσα γλώσσα, να κατανοήσουμε έργα μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών.

Για να προσθέσει ακόμη ο κ. Μπατζανούλης ότι η συνεργασία αυτή ήταν απλά η αρχή, θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά και άλλα σεμινάρια, με στόχο να υπάρξει ένας ανοιχτός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Εξίσου ικανοποιημένος από αυτή τη συνεργασία δήλωσε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πρωτοβουλία αυτή «αγκαλιάστηκε» από τους εκπαιδευτικούς με θέρμη και κείνος με αγάπη για τη δουλειά που κάνει, προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει το σύστημα λόγου στην παιδεία, για να γίνει χρηστικό στην επανεκκίνηση του πολιτισμού».

Να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα προβληθούν δύο ταινίες του Δήμου Αβδελιώδη που έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και πολλά βραβεία, «Το δέντρο που πληγώναμε» και η «Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων».

Επίσης θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Αθέμιτος συναγωνισμός». Μετά το πέρας της προβολής ο Δήμος Αβδελιώδης θα συνομιλήσει με το κοινό, και θα ολοκληρώσει την παρουσίαση του στην πόλη με τις τρεις αναζητήσεις του στη δημιουργία. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 5:30 μ.μ. Ακόμη στο «Μικρό Θέατρο» παρουσιάζεται σήμερα στις 21.30 «Το αμάρτημα της μητρός μου».

Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο φιλόλογος Χρ. Αλμυρούλης.

Σ. Ορφανιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass