ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Η Πινακοθήκη μέσα από τις αφίσες της

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2017 16:25

Με αφορμή την λειτουργία του καφέ-μπαρ της Πινακοθήκης, εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου και στον χώρο του καφέ, έκθεση με αφίσες από προηγούμενες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Στα 34 χρόνια λειτουργίας της, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα έχει εμπνευστεί και παρουσιάσει εκατοντάδες αφίσες επικοινωνώντας τις εκθέσεις και τις δράσεις της. Μέσα από τη νέα αυτή έκθεση οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορική διαδρομή του μουσείου, τη δημιουργική του συγκομιδή αλλά και την εξέλιξή του μέσα στις συγκεκριμένες κοινωνικές και καλλιτεχνικές κάθε φορά συνθήκες. Ακόμη, μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της στρατηγικής, διαχείρισης και λειτουργίας ενός πολιτιστικού οργανισμού στη διάρκεια του χρόνου σε συνάρτηση με τις ιστορικές, ιδεολογικές και οικονομικές κάθε φορά προϋποθέσεις. Και παράλληλα, θα μπορέσουν να απολαύσουν την έκθεση πίνοντας τον καφέ ή το ποτό τους στον φιλόξενο και δροσερό χώρο του καφέ-μπαρ της Πινακοθήκης που ξεκίνησε τη λειτουργία του! Το Φουαγιέ του Μουσείου είναι ο πρώτος σταθμός της έκθεσης, που το επόμενο διάστημα θα μεταφερθεί και σε άλλες δομές της πόλης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται έως τις 30 Ιουνίου το μπαζάρ βιβλίων, επιλεγμένων εικαστικών αντικειμένων και κοσμημάτων του Πωλητηρίου της ΔΠΛ. Κατάλογοι εκθέσεων, ξεχωριστές εκδόσεις και βιβλία σχετικά με τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική, τη Χαρακτική, την Αρχιτεκτονική και τη Φωτογραφία θα πωλούνται κατά τη διάρκεια του μπαζάρ. Βιβλία – κατάλογοι, όπως της Εθνικής Πινακοθήκης, της Πινακοθήκης Αβέρωφ, του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη, του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας κ.ά., λευκώματα σχετικά με τον βίο και το έργο σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων και ιδιαίτεροι τίτλοι διατίθενται με έκπτωση. Ώρες λειτουργίας Πωλητηρίου κατά το Bazaar: Δευτέρα 10:00-14:00, Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:00-20:30. Τηλέφωνο: 2410616266 (κ. Κωσταρέλλου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass