ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

«Το Δάσος μας αλλιώς»

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2017 22:31

Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής του δράσης «Το Δάσος μας αλλιώς» για τρίτη συνεχή χρονιά, φώτισε τα τείχη της Αρχαίας Ακρόπολης, διοργανώνοντας βραδιά μουσικής, με την πολυμελή ορχήστρα Νέων Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με μαέστρο τον Νίκο Πατρή και ερμηνευτή τον Κώστα Μακεδόνα.

Συμμετείχε και η νεοσύστατη ορχήστρα Νέων Φαρσάλων. Οι θεατές που ανέβηκαν στον χώρο της εκδήλωσης ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα, τα οποία με τις εκδηλώσεις τους και το χειροκρότημά τους αποθέωσαν την πολυμελή ορχήστρα Νέων Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, τον μαέστρο Νίκο Πατρή, την ορχήστρα Νέων Φαρσάλων και τον ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ και συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Δέσποινα Συροπούλου στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η συγκλονιστική παρουσία σας εδώ απόψε δικαιώνει τις επιλογές και τις προσπάθειές μας για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που βρίσκεται στο καταπληκτικό μας άλσος. Και μην ξεχνάμε ότι είναι ένα από τα 19 ωραιότερα αισθητικά άλση της χώρας μας. Εδώ κάτω από τα φωτισμένα τείχη της Αρχαίας Ακρόπολης, εμείς συνεχίζουμε να χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, για να επικοινωνήσουμε τη δική μας πολιτιστική κληρονομιά και την περιβαλλοντική μας παρακαταθήκη. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους χορηγούς μας». Η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Στέλλα Κατακούτα ανέφερε ότι «Για τρίτη συνεχή χρονιά βλέπω αυτό τον χώρο να τον εντάσσει ο κόσμος στην καθημερινότητά του και είναι κάτι συγκλονιστικό κάτω από τα αρχαία τείχη της Ακρόπολης των Φαρσάλων».

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος αναφέρθηκε στην εκδήλωση και στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ενώ συνεχάρη την κ. Δέσποινα Συροπούλου, που είχε την ιδέα δημιουργίας της Φαρσαλινής ορχήστρας που θα φέρει το όνομα «Ορχήστρα Νέων Φαρσάλων» με μαέστρο τον κ. Κώστα Χριστοδούλου. Ακολούθησε η συναυλία και ο Κώστας Μακεδόνας διασκέδασε τον κόσμο μέχρι τα μεσάνυχτα και καταχειροκροτήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποια στιγμή της εκδήλωσης είχαν τοποθετηθεί κουμπαράδες για τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να βοηθηθεί οικονομικά η μικρή Πηνελόπη που πάσχει από σπάνια ασθένεια. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Αχιλλέας Μπακαλέξης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass