ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ

Ομιλία – αφιέρωμα στον Δημήτρη Λιαντίνη

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2017 22:15

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γίνουν στα Μεσάγγαλα από την ομάδα Πολιτισμού Μεσαγγάλων, θα υπάρξει και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.

Θα ξεκινήσουν επίσημα αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου και ώρα 19:00 στον χώρο των εκδηλώσεων, με πρώτη εκδήλωση για φέτος την ομιλία – αφιέρωμα στον πανεπιστημιακό Δημήτρη Λιαντίνη.

Ένα μικρό σε σύγκριση με το έργο του καθηγητή αφιέρωμα, αλλά στημένο με πολύ μεράκι και θέληση από ανθρώπους που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από τα έργα του, μιας που φέτος μπήκαμε στα 20 χρόνια από τον θάνατό του. Θα αρχίσουν διαβάζοντας για τη βιογραφία του, τον ίδιο, τη ζωή, το έργο και το θάνατό του, και θα ακολουθήσει προβολή μίας από τις πολλές ομιλίες του και το γράμμα που άφησε στην κόρη του πριν φύγει.

Μετά το αφιέρωμα θα ακολουθήσει παρατήρηση άστρων με τη συμβολή και τη βοήθεια του Αστεροσκοπείου Λάρισας και πιο συγκεκριμένα του κ. Χουϊνάβα Ιωάννη, φυσικού και επιστημονικού συνεργάτη του Αστεροσκοπείου Λάρισας «Αριστεύς», με τον οποίο θα γίνει γνωριμία και ανάλυση με τους αστερισμούς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις και καλεσμένοι είναι όλοι όσοι θέλουν να γνωρίσουν τον καθηγητή αλλά και όσοι τον γνωρίζουν μέσω του έργου του και όχι μόνο.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Δήμου Τεμπών, οι εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «5ο Καλοκαίρι Θάλασσας Πολιτισμού Αθλητισμού Εθελοντισμού» ενσωματώνουν μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα παράλια του Δήμου Τεμπών.

Με αφετηρία τα Μεσάγγαλα ξεκινά μια καλοκαιρινή γιορτή για παιδιά και μεγάλους. Πρόθεση των φετινών εκδηλώσεων είναι να εμπλουτίσουν τις καλοκαιρινές μας διακοπές με υπαίθριες στο φυσικό τοπίο αθλητικές δράσεις και διαδρομές, θεματικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, διασκεδαστικούς διαγωνισμούς, επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, παρατήρηση των αστεριών και πολλά άλλα δρώμενα ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό.

Σημαντικός στόχος της φετινού καλοκαιριού είναι η αφύπνιση για την ανάπτυξη του δημόσιου χώρου με την υιοθέτηση από τους κατοίκους περιοχών φυσικού κάλλους και δράσεις γύρω από αυτούς. Κυρίως όμως επιδιώκεται η στόχευση στην ανάγκη για έναν υπαίθριο κοινωνικό χώρο, για δημιουργία της πλατείας των Μεσαγγάλων. Για τον λόγο αυτό φέτος γίνεται σύμπραξη με τον Όμιλο Φίλων Πλατείας Μεσαγγάλων που εργάζεται ένα χρόνο με αυτό το αίτημα.

Το πρόγραμμα του 5ου Καλοκαιριού Θάλασσας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού (Ιούλιος-Αύγουστος 2017) οργανώνεται σε μια δημιουργική συνεργασία της Ομάδας Πολιτισμού Μεσαγγάλων, του Ομίλου Φίλων Πλατείας Μεσαγγάλων με υπερτοπικούς και τοπικούς φορείς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

*Παρασκευή 19/7 –Πέμπτη 24/7

- Θεατρικά σεμινάρια υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Jean Pierre Besnard και της ομάδας του. Θεατρική εκπαίδευση και σύνδεση με τους κατοίκους και τον τόπο.

- Θεατρική performance με τη λήξη των σεμιναρίων. Πλατεία Μεσαγγάλων

* Σάββατο 15/7

- 7.30 μ.μ.: Ομιλία-Αφιέρωμα στον πανεπιστημιακό Γ. Λιαντίνη. Πλατεία Μεσαγγάλων

- 9.00 μ.μ. Παρατήρηση των αστέρων με τηλεσκόπια. Δράση με την ευγενική συνδρομή του Αστεροσκοπείου Λάρισας. Πλατεία Μεσαγγάλων

* Σάββατο 22/07 7.00 π.μ: Περιπατητική διαδρομή στο Δέλτα του Πηνειού. Αφετηρία Πλατεία Μεσαγγάλων.

* Παρασκευή 28/07 6.00 μ.μ.: Δημιουργικό εργαστήριο /Κατασκευάζουμε πτητικές μηχανές και πετάμε πάνω από την Πλατεία Μεσαγγάλων

* Παρασκευή 28/07 9.00 μ.μ.: Προβολή cinema για παιδιά. Με τη υποστήριξη του διεθνούς φεστιβάλ Artfools (εκδήλωση με Θέα στο Αιγαίο).

* Σάββατο 29/07 6.00 μ.μ.: Το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Ανακαλύπτουμε τον τόπο μας με αφορμή ένα μυθιστόρημα έκπληξη! Αφετηρία Πλατεία Μεσαγγάλων

- 9.30 μ.μ.: Θεατρική παράσταση "Μια τρελή τρελή οικογένεια" (Τσιφόρος Ν.-Βασιλειάδης Π.) της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυροβολικών Λάρισας. Σκηνοθεσία: Παλάγγας Δημήτριος, Βοηθός Παραγωγής: Μουρτζανού Μαρία, Χορογραφία: Μανούσιος Στάθης, Ενδυματολόγος: Γαβριήλ - Μαχά Έφη, Αφίσα: Καραμίτσιου Αννίκα, Φωτογραφίες: FotoNAKA

Παίζουν: Παλάγγας Δημήτριος, Λέτσιου Ανθή, Κατσαλή Αναστασία, Γκουργκούλιας Δημήτριος, Πολύμερος Απόστολος, Δημητρίου Δήμητρα, Νικολοπούλου Αιμιλία-Διονυσία, Θάτσι Σωτήρης, Πλαστήρα Εφη, Σκανίκα Παγώνα, Μανούσιος Στάθης, Κουτσιαρή Κωνσταντίνα, Γκουνάρας Αγγελος, Τσαγκλιώτης Κώστας, Βαλεντίνα Ακρίβου, Δαρδούμπας Βασίλης, Δεληβός Φωτεινός

* Κυριακή 30/07 9.30 μ.μ.: Κεντρική συναυλία Θ. Θωμαΐδη (εκδήλωση με Θέα στο Αιγαίο)

* Κυριακή 30/07 6.00 μ.μ.: Εκπαιδευτικό εργαστήρι / Φτιάχνουμε πλωτές κατασκευές, με μια ευχής τις στέλνουμε στον Πηνειό. Δράση στο δημόσιο χώρο που έχουμε υιοθετήσει. Αφετηρία Πλατεία Μεσαγγάλων.

* Κυριακή 06/08 9.00 μ.μ.: Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Μ. Χάρμπα.

Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Θεσσαλίας, των Δήμων Τεμπών και Λαρισαίων και του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π Τεμπών.

Σε συνεργασία με: Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγγάλων, Όμιλο Φίλων Πλατείας Μεσαγγάλων και Σύλλογο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου. Καθώς και με τους φορείς της Λάρισας: Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Artfools, Αστεροσκοπείο Λάρισας, Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass