ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ – ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Μακρυχώρι

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 15:55

Ξεκίνησε χθες στο Μακρυχώρι το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου, τον Δήμο Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου.

Κατά τη χθεσινή βραδιά έγινε η υποδοχή των χορευτικών ομάδων που συμμετέχουν στη σημαντική αυτή διοργάνωση, από την Ουγγαρία και την Πολωνία, καθώς και από την Ελλάδα, όπως ο ΜΕΣ Καλλιπεύκης, ο «Αριστοτέλης» Φλώρινας, η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, ο ΜΕΣ Θετταλός Αβέρωφ, ενώ ακολούθησαν εργαστήρια χορού, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι θα είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να χορέψουν χορούς από την κάθε χώρα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνεχάρη τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου για την πρωτοβουλία αυτή και να ευχαρίστησε τόσο τους συλλόγους από τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Πολωνία που θα βρίσκονται εδώ όσο και τους εθελοντές που βοηθούν σημαντικά. «Ο πολιτισμός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να συμμετέχει στην εθνική ψυχή και να γίνει ο κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει ποτέ» τόνισε ο περιφερειάρχης και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην αξιόλογη διεθνούς εμβέλειας πολιτιστική και τουριστική διοργάνωση». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος σημείωσε ότι εκδηλώσεις σαν αυτές αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας, βοηθούν στην ανταλλαγή πολιτισμού με άλλες χώρες, αναδεικνύουν την εγρήγορση και τη δημιουργικότητα των φορέων και των κατοίκων, προβάλλουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου και προβάλλουν τον τουρισμό, αλλά κυρίως αναδεικνύουν εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε ως έθνος και ως κοινωνία. Τέλος η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου Πόπη Νάστου τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού στη συγκεκριμένη διοργάνωση σημειώνοντας ότι η φιλοξενία των χορευτικών ομάδων από το εξωτερικό γίνεται σε δομές που παραχωρεί ο Δήμος Τεμπών ενώ τη σίτιση έχουν αναλάβει αποκλειστικά μέλη του Συλλόγου. «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη γιορτή για εμάς και σκοπός του συλλόγου είναι να αναδείξει την παράδοση, τον πολιτισμό μας, τον τόπο μας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, εμπλουτίζει τη συνείδηση του εθελοντισμού και προσφοράς που είναι σημαντική στις μέρες μας» είπε η κ. Νάστου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σήμερα Σάββατο το πρωί, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη θέση «Πατωμένη» στην Καλλιπεύκη και στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού θα δοθεί χορευτική παράσταση από τις ξένες χορευτικές ομάδες, του ΜΕΣ Καλλιπεύκης και του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.

Το βράδυ στις 9.30, το φεστιβάλ μετακομίζει στα παράλια του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στο Καστρί Λουτρό, όπου και εκεί θα δοθεί χορευτική παράσταση.

Αύριο Κυριακή γίνεται η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία του Μακρυχωρίου στις 9:30 το βράδυ.

Τέλος, τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί χορευτική βραδιά στις 9, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass