ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ»

Ανταλλαγή πολιτιστικών και πολιτισμικών αξιών

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2017 16:30

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία και η ανταλλαγή πολιτιστικών και πολιτισμικών αξιών και ιδανικών μεταξύ των λαών. Συμμετέχουν ομάδες παραδοσιακού χορού από την Ουγγαρία και την Πολωνία. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Δήμος Τεμπών, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή η επίσημη υποδοχή στην πλατεία του Μακρυχωρίου με κεράσματα και τραγούδι, όπως συνηθίζεται στην ελληνική φιλοξενία. Η πλατεία κατακλύστηκε από κόσμο. Νέοι και νέες άκουσαν τραγούδια και χόρεψαν χορούς της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Το Σάββατο οι ομάδες επισκέφθηκαν τη θέση «Πατωμένη» και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Καλλιπεύκης κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ενώ αργότερα παρουσίασαν χορούς στην πλατεία του χωριού με τη συμμετοχή και των χορευτικών του ΜΕΣ Καλλιπεύκης και φυσικά του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου. Το βράδυ του Σαββάτου οι ξένες ομάδες και με τη συμμετοχή των ομάδων του «Αριστοτέλη» Φλώρινας, του ΜΕΣ Γόννων και του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, παρουσίασαν χορούς στο Καστρί Λουτρό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος του Δήμου Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ Λάμπρος Ζάρρας και δημοτικοί σύμβουλοι. Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου κ. Πόπη Νάστου. Την εκδήλωση καλωσόρισε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό κ. Γιώργος Σαπουντζής.  

Προχθές οι ξένες αποστολές ξεναγήθηκαν στον Δήμο Τεμπών. Επισκέφθηκαν την Κοιλάδα των Τεμπών, το Αρχοντικό Γεωργίου Σβάρτς, το Λαογραφικό Μουσείο και το Πολιτιστικό Κέντρο στα Αμπελάκια όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ έγιναν εργαστήρια χορού, μέσα σε κλίμα παραδοσιακού πανηγυριού με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή των χορευτών της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και του διοργανωτή Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Μακρυχωρίου. Χθες το πρωί, οι αποστολές επισκέφθηκαν το δημαρχείο του Δήμου Τεμπών και οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στη Λάρισα.

Σήμερα Τρίτη στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη κεντρική εκδήλωση στο Μακρυχώρι, όπου και θα πέσει η αυλαία αυτού του πενθήμερου πολιτιστικού ταξιδιού.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass