Πλούσιες εκδηλώσεις στα Μεσάγγαλα

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2017 15:53

Οι εκδηλώσεις του «5ου Καλοκαιριού Θάλασσας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού» στα παράλια και όχι μόνο του Δήμου Τεμπών συνεχίζονται αυτό το τριήμερο με μια σειρά δράσεων τονίζοντας τον δημιουργικό και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα αυτής της γιορτής.

Αναλυτικότερα:

*Αύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου

-Στις 6.00 μ.μ. στα Μεσάγγαλα στον χώρο της Πλατείας Δημιουργικό Εκπαιδευτικό εργαστήριο. Με αφορμή τον πλούτο του θαλάσσιου κόσμου τα παιδιά μεταμορφώνονται και ξανασυστήνονται ως ήρωες της Θάλασσας.

 Επιμέλεια-σχεδιασμός, Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγγάλων

(Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 6939- 520890).

-Στις 8.00 μ.μ. στα Μεσάγκαλα στον χώρο της Πλατείας karaoke πάρτυ για παιδιά. Αυτοσχεδιασμός και τραγούδι επί σκηνής για τους μικρούς καλλιτέχνες.

Επιμέλεια-σχεδιασμός, ομάδα Διεθνούς Φεστιβάλ Artfools

(Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 6939-520890)

-Στις 9 το βράδυ στα Μεσάγγαλα στον χώρο της πλατείας θα γίνει προβολή cinema για παιδιά. Με την υποστήριξη του διεθνούς φεστιβάλ Artfools (εκδήλωση με Θέα το Αιγαίο).

*Το Σάββατο 29 Ιουλίου

-Στις 6.00 μ.μ. στα Μεσάγγαλα με αφετηρία τον χώρο της πλατείας ξεκινά το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Παίρνοντας ως αφορμή ένα από τα σπάνια έργα του Ιουλίου Βερν τα παιδιά λύνοντας γρίφους, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους και με συλλογικό πνεύμα ταξιδεύουν στον τόπο και στον χρόνο. Στόχος είναι η αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού ανακαλύπτοντας πολυμήχανους ταξιδευτές, αιμοβόρους πειρατές και τι σχέση μπορεί να έχει ο Ι. Βερν με το Αιγαίο;

Επιμέλεια-σχεδιασμός, Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγγάλων

(Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 6934-199070).

Στις 9 το βράδυ στα Μεσάγγαλα στον χώρο της πλατείας ανεβαίνει θεατρικά μια από τις διασκεδαστικότερες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου. «Μια τρελή τρελή οικογένεια» (Τσιφόρος Ν.- Βασιλειάδης Π.), από τον 17μελή θίασο της θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυροβολικών Λάρισας.

Σκηνοθεσία: Παλάγγας Δημήτριος

Βοηθός Παραγωγής: Μουρτζανού Μαρία

Χορογραφία: Μανούσιος Στάθης

Ενδυματολόγος: Γαβριήλ - Μαχά Έφη

Αφίσα: Καραμίτσιου Αννίκα

Φωτογραφίες: FotoNAKA

Παίζουν: Παλάγγας Δημήτριος, Λέτσιου Ανθή, Κατσαλή Αναστασία, Γκουργκούλιας Δημήτριος, Πολύμερος Απόστολος, Δημητρίου Δήμητρα, Νικολοπούλου Αιμιλία-Διονυσία, Θάτσι Σωτήρης, Πλαστήρα Εφη, Σκανίκα Παγώνα, Μανούσιος Στάθης, Κουτσιαρή Κωνσταντίνα, Γκουνάρας Αγγελος, Τσαγκλιώτης Κώστας, Βαλεντίνα Ακρίβου, Δαρδούμπας Βασίλης, Δεληβός Φωτεινός

*Την Κυριακή 30 Ιουλίου

Δημιουργικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής με αφετηρία την πλατεία Μεσαγκάλων. Τα παιδιά συνθέτουν πλωτές κατασκευές γράφουν ένα μήνυμα σαν haikou και τις στέλνουμε στον Πηνειό ποταμό ξεκινώντας από μια περιοχή δημόσιου χώρου που υιοθετήθηκε από την ομάδα πολιτισμού Μεσαγγάλων. Δράση στον δημόσιο χώρο που έχουμε υιοθετήσει. Αφετηρία πλατεία Μεσαγγάλων.

Επιμέλεια-σχεδιασμός, Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγγάλων

(Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 6939 -520890).

-Στις 9 το βράδυ στα Μεσάγγαλα στον χώρο της πλατείας μεγάλη συναυλία του Θ. Θωμαϊδη, εκδήλωση Με θέα στο Αιγαίο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν στηρίζοντας το συλλογικό και εθελοντικό έργο.

Το «5ο καλοκαίρι θάλασσας-πολιτισμού-αθλητισμού-εθελοντισμού» συντονίζει η Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγγάλων . Διοργανώνεται από την Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγγάλων, τον Όμιλο Φίλων Πλατείας Μεσαγγάλων και τον Σύλλογο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου.

Είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Τεμπών του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π Τεμπών, του Δήμου Λαρισαίων. Υποστηρίζεται από φορείς και ομάδες της Λάρισας, Αστεροσκοπείο Λάρισας, Φωτογραφική ομάδα f-plus, Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Artfools, Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass