ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Μουσικό ταξίδι με άρπες και σαντούρι

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2017 22:21

Σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός για τα Φάρσαλα, ήταν η συναυλία που παρουσιάστηκε στην πλατεία Βράχων της πόλης, από τις διακεκριμένες Ιταλίδες αρπίστριες Albarosa Di Lieto, Emanuela De Zarlo και τη σολίστρια στο σαντούρι Λουκία Βαλάση, σ' ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο πρόγραμμα για δύο άρπες, ένα σαντούρι και μία φωνή.

Ένα μουσικό ταξίδι με έργα Ελλήνων και Ιταλών συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Nino Rota, Ennio Morricone κ.ά.). Τη συναυλία διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Αύγουστος 2017".

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, ενώ παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Η διακεκριμένη Ιταλίδα αρπίστρια Albarosa Di Lieto, καθηγήτρια του Κρατικού Ωδείου της Cozensa στο ρεπερτόριό της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα έργων της κλασικής και σύγχρονης μουσικής. Ίδρυσε την Ιταλική Ορχήστρα Άρπας (μοναδική στον κόσμο) που έκανε το ντεμπούτο της τον Οκτώβριο του 2010 σε έργα κλασικών συνθετών ειδικά γραμμένα γι' αυτή την ορχήστρα.

Η Emmanuela De Zarlo είναι ηγετικό και ιδρυτικό μέλος της "Ένωσης Ιταλικής Ορχήστρας με Άρπα". Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει εμφανιστεί σε μεγάλα ιταλικά θέατρα και έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες τόσο ως σολίστρια, όσο και ως μέλος ορχήστρας.

Η Λουκία Βαλάση είναι μια νέα εκφραστική ερμηνεύτρια, δεξιοτέχνης μουσικός και τραγουδοποιός που εντυπωσιάζει στις εμφανίσεις της τόσο με την ερμηνεία της όσο και με το σολιστικό της παίξιμο στο σαντούρι. Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και τιμητικές διακρίσεις.

Οι εκδηλώσεις "Πολιτιστικός Αύγουστος 2017" συνεχίζονται αύριο Κυριακή 6 Αυγούστου στο Πάρκο του Απιδανού ποταμού στις 9.30 μ.μ. "Με την πανσέληνο του Αυγούστου", μια μουσική παράσταση με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου, από τη μουσική ομάδα "ΧΡΟΕΣ".

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass