ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΧΑΛΗΜΑΓΑ- ΧΑΤΖΗ

«Υπάρχουν και χειρότερα» από την Παιδική Σκηνή

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:22

 

 

 

Κάθε άνοιξη, εδώ και 24 χρόνια, η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα- Χατζή ανεβάζει ένα έργο για τους μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με ελεύθερη είσοδο.Το έργο αυτό έχει την ιδιαιτερότητα να παίζεται από παιδιά για παιδιά και παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο στον φιλόξενο χώρο του. Πολλά από τα έργα που παίχτηκαν σημάδεψαν τις αναμνήσεις των παιδιών, άλλα με την σκηνική τους μαγεία, όπως το: «χρωματιστή Οδύσσεια», «…για να ‘χουμε υγεία και μαγεία», «Φεστιβάλ Οικολογικής Μαγείας», «Λάρισα, φίλη για πάντα», και άλλα με το ιδιαίτερο τους νόημα, όπως τα: «τα 5 γράμματα της ευχής», «και μάθανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», «μαμά, μεγάλωσα», «το πιθάρι της Πανδώρας», «το χρυσάφι της καρδιάς μου», «ψέματα κι αλήθεια στης ζωής τα παραμύθια», «ζητείται Δασκάλα», « οδός Φιλίας».Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή και τα σκηνικά και οι κούκλες , είναι έργο των μελών της Σκηνής. Το φετινό έργο, φέρει τον τίτλο «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ».«Σε μια παραμυθένια πολιτεία, την Αλλαλούμπολη, οι κάτοικοι της ανακαλύπτουν την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, αφού περάσουν από διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις». Με την έξυπνη μυθοπλασία του παραμυθιού δημιουργούνται φανταστικές εικόνες που θα εντυπωσιάσουν τους θεατές μικρούς και μεγάλους.Η υπόθεση του έργου ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και στη συγκίνηση χαρίζοντας στους θεατές το ιδιαίτερό του νόημα.

Στο φετινό έργο παίζουν οι μαθήτριες: Βαρσάμη Αθανασία, Γρυπάρη Ελίνα, Γουτούλη Ηρώ, Καλλιώρα Μαρία Ξένια, Λαρίση Ισμήνη, Λαχανά Αριστέα, Μανιάτη Κωνσταντίνα, Μπατζοπούλου Κωνσταντίνα, Πιτσίλκα Ελένη, Ταουσάνη Έφη, Τσαδήμα Φένια, Χαρούλη Βάσια, Χατζηγρίβα Ευτυχία. Στις 21,22,23 Απριλίου θα δοθούν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία και απογευματινές για το κοινό στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο.Τηλέφωνα για κλείσιμο παραστάσεων:2410 621001-6988343679, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ- υπεύθυνη Άννα Μανιάτη- Τσιάρα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass