ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Λαογραφικό μουσείο κόσμημα στην Πεύκη Καλαμπάκας

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2017 17:50

Eνα μουσείο - κόσμημα αποτελεί για το ορεινό χωριό Πεύκη του Δήμου Καλαμπάκας το Λαογραφικό Μουσείου Πεύκης. Το μουσείο, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, στεγάζεται στο σπίτι της τοπικής εκκλησίας και είναι δημιούργημα του Θεόδωρου Θεοδώρου του Στεργίου.


Στο μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πλήθος εκθεμάτων αφού διαθέτει παραδοσιακά υφαντά, αργαλειό, κρεβάτι, σκεύη μαγειρικής, εργαλεία  παραδοσιακών επαγγελμάτων και πολλά άλλα.
Το μουσείο είναι φτιαγμένο με σεβασμό, έμπνευση,  αγάπη και  μεράκι που ζωντανεύει την παράδοση, τον τρόπο ζωής, τις δουλειές και τη διασκέδαση των προγόνων και γενικότερα της ζωής των κατοίκων της Πεύκης. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Θεόδωρος Θεοδώρου η συλλογή των εκθεμάτων ξεκίνησε από το 1964 και από το 2000 έβαλε μπροστά για τη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου Πεύκης. Το 80%  των  αντικειμένων αγόρασε  ίδιος ενώ τα υπόλοιπα τα δώρισαν  κάτοικοι του χωριού.
Το Μουσείο αποτελεί κόσμημα για το χωριό της ορεινής Καλαμπάκας και είναι επισκέψιμο. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο ιδρυτής του Μουσείου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεύκης Γιάννης Πιστάλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πεύκης  Χρήστος Παρώνης και πολλοί άλλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass