ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ "ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ"

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο των βιβλίων…

* Εβδομάδα-αφιέρωμα στην Παιδική Λογοτεχνία

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2015 12:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:27

Του Δημήτρη Βάλλα

Ένα ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων και της γνώσης ξεκίνησε ήδη από χθες για τους μαθητές των δημοτικών Σχολείων της πόλης και όχι μόνο στα πλαίσια της εβδομάδας εκδηλώσεων που θα είναι αφιερωμένη στην Παιδική Λογοτεχνία και που διοργανώνουν με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού , η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Κούμας ».

Για τις σχετικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται μίλησε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στο Χατζηγιάννειο, ο αντιδήμαρχος Παιδείας –Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Αλ. Μπατζιανούλης τονίζοντας τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της όλης προσπάθειας, καθώς το διάβασμα και η λογοτεχνία μπορούν να βοηθήσουν στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών..

Το κατάλληλο κλίμα , ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπατζανούλης, μπορεί να δημιουργηθεί με τη συνάντηση των παιδιών με τους συγγραφείς των βιβλίων ώστε αυτά να μπορέσουν να μπουν στο διάβασμα από μικρή ηλικία και να μην ασχολούνται μόνο με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις παιχνιδομηχανές…

Στη συνέντευξη Τύπου στον παιδαγωγικό χαρακτήρα της εβδομάδος που πλέον έχει γίνει θεσμός αναφέρθηκαν και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών κ. Αρ. Γιουράκης , ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημ. Τζιόλης, αλλά και οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων που παρευρίσκονταν στη συνέντευξη τύπου και που ανέπτυξαν το ρόλο της παιδικής λογοτεχνίας που καλείται να εξανθρωπίσει τη βαρβαρότητα και να αναπτύξει τη συναισθηματική νοημοσύνη .

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Οι εκδηλώσεις και το …ταξίδι θα κρατήσουν από τις έως 3 Απριλίου, στο χώρο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας. Συγκεκριμένα:

* Την Τρίτη 31 Μαρτίου, οι μικροί αναγνώστες θα μοιραστούν τις περιπέτειες του «Ασπρόμαυρου Ζωγράφου», θα γνωρίσουν το διάσημο «Μάγο Πότε Πότε και το χαμένο Ποτέ», τη «Πριγκίπισσα Κουμ Κουάτ και τα κλεμμένα χαμόγελα» και άλλα συναρπαστικά, μέσα από τα παιχνίδια φιλαναγνωσίας που υπόσχεται η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη σε …εξερευνητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, που θέλουν να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

* Την Τετάρτη 1 Απριλίου, «Ο Καραγιόζης αρραβωνιάζεται», σε δύσκολους καιρούς με …κουμπάρο τον δεξιοτέχνη καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Καραπόκη, μαθητή της Δ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας, με καλεσμένους παιδιά κάθε ηλικίας. Δύο παραστάσεις: 9.00 π.μ. και 11 π.μ.

* Την Πέμπτη 2 Απριλίου, το ταξίδι συνεχίζουν οι εικονογράφοι Ιφιγένεια Σδούκου και Δήμητρα Εξάρχου …στάσεις σε εικόνες που μπορούν να γίνουν παραμύθι, γεμάτο συναισθήματα και μυστικά που κρύβονται στον πολύχρωμο κόσμο της εικονογράφησης. Για ταξιδευτές με χρώματα, Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικού.

* Την Παρασκευή 3 Απριλίου, ήρθε η ώρα του λαϊκού παραμυθιού και της ποίησης. Η Ευδοκία Ποιμενίδου- Χατζηδημητρίου θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν με μια υπέροχη αφήγηση, που η ποιήτρια Ελένη Χριστούλα- Πατελοδήμου μαζί με τα παιδιά θα την μεταμορφώσουν σε ποίημα. Για μικρά παιδιά των Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων Δημοτικού.

Στο 2ο όροφο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου ακόμα θα λειτουργεί Έκθεση Παιδικού Βιβλίου και Ζωγραφικής των παιδιών των Λεσχών Πολιτισμού (μαθητών Δημοτικού) με θέμα το παιδικό βιβλίο.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass