ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εικαστικό τριήμερο για τον Ιπποκράτη

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2017 15:16

«Στα βήματα του Ιπποκράτη» ήταν το θέμα του τριήμερου εργαστηρίου που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Αγρόκτημα Ευκαρπία, με πρωτοβουλία της εικαστικού Γεωργίας Μπλιάτσου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Rowaq Allbalqa Khaldoon Daoud, στο οποίο συμμετείχαν οι εικαστικοί Κώστας Βαρνάς, Ιφιγένεια Σδούκου, Θανάσης Τότσικας, Βιβή Τσιόκα και Γιάννης Χριστάκης.

Τα έργα που δημιούργησαν οι Λαρισαίοι καλλιτέχνες θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο αφιερωμένο στον Ιπποκράτη που ετοιμάζει το ίδρυμα και επιμελείται ο κ. Χαλντούν Ντάουντ.

Στο βιβλίο θα συμπεριληφθούν επίσης έργα καλλιτεχνών από την Κύπρο, Συρία, Ιορδανία και Αίγυπτο. Χώρες της Ανατολής από όπου πέρασε και δίδαξε ο Έλληνας γιατρός και φιλόσοφος και στις οποίες το διαχρονικό πνεύμα της φιλοσοφίας του Ιπποκράτη επιβιώνει στις κοινωνίες αυτών των χωρών σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ ό,τι στη γενέτειρα του, διαβεβαιώνει ο κ. Χαλντούν.

Αντίστοιχο εργαστήρι με θέμα «Συγγενικές σχέσεις των χωρών της Μεσογείου» πραγματοποιήθηκε στο Αμάν της Ιορδανίας από το Ίδρυμα Rowaq Allbalqa Khaldoon Daoud, στο οποίο συμμετείχε και η Γεωργία Μπλιάτσου.

Το εργαστήρι στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε μετά την παρουσίαση του μνημείου - εγκατάστασης με τίτλο «Ακολουθώντας τα βήματα του Ιπποκράτη», σε ζεστή φιλική ατμόσφαιρα, από την Φωτεινή Μπλιάτσου και τον πρόεδρο του Ίδρύματος. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Περικλής Καμάρης και πολλοί φίλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass