ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΕΡΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ανθεί ο Πολιτισμός στο Κονάκι Κυζερίδη

* Εγκαίνια ζωγραφικής στη νεοϊδρυθείσα Δημοτική Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2017 22:35

Παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις πολιτισμού στο Κονάκι Κυζερίδη στο Πολυνέρι Φαρσάλων που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ανήμερα των γενεθλίων του δρ. Παναγιώτη Κυζερίδη με αφορμή την παρουσίαση του τόμου των Πρακτικών των εκδηλώσεων του 2016 προς τιμήν του καθηγητή Δρ. Παναγιώτη Κυζερίδη. Ο τόμος των πρακτικών που εκδόθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων είναι 110 σελίδες και φέρει τον τίτλο: Τάκης Κυζερίδης "Μια ξεχωριστή ζωή".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Κονάκι Πολυνερίου, όπου στεγάζεται το Ίδρυμα Κυζερίδη, περιελάμβανε χαιρετισμούς επισήμων. Χαιρέτισαν στην εκδήλωση ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος μετέφερε και μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου (υπήρξε συμμαθητής του Παν. Κυζερίδη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης), ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Πολυνερίου κ. Μιχ. Ντάφος, η πρόξενος της Ουκρανίας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ενώ με επιστολή τους χαιρέτισαν οι βουλευτές κ. Χρ. Κέλλας και κ. Γιώργος Κατσιαντώνης.

Απ' όλους τους ομιλητές έγινε αναφορά στο έργο του Παν. Κυζερίδη, στην πολυσχιδή δράση του και του ευχήθηκαν υγεία και δύναμη για προσφορά στην πατρίδα και στην τέχνη.

Ο κ. Παν. Κυζερίδης ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του για την ανάπλαση και την ανακαίνιση του Κονακίου, ώστε να πραγματοποιούνται εκεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, που ενισχύουν τον πολιτισμό και αναβαθμίζουν την περιοχή.

Στη συνέχεια έγινε η απονομή χρηματικών βραβείων Αριστείας (2.000 ευρώ έκαστο), προσφορά του Παν. Κυζερίδη σε τρεις αριστούχους που εισήχθησαν τη φετινή χρονιά με μεγάλη βαθμολογία στα ΑΕΙ της χώρας. Πρόκειται για την Ελισάβετ Μπαζιώνη (Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης), Μαρία Μαγαλιού (Χημικό Αθηνών), Μαρία - Δήμητρα Αγγελακοπούλου (Φαρμακευτική Αθηνών). Παράλληλα, δόθηκε το ποσό των 3.100 ευρώ σε 11 παιδιά του Πολυνερίου για έξοδα μετακίνησης προς γειτονικό σχολείο.

Ακολούθησε η παρουσίαση του τόμου των Πρακτικών των εκδηλώσεων του 2016 προς τιμήν του δρ. Παν. Κυζερίδη.

Το προεδρείο στην εκδήλωση αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Βάιο Νικολάου, την αρχαιολόγο (ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Φαρσάλων) κ. Βάσω Νούλα και την κ. Όλγα Κυζερίδη (ανεψιά του καθηγητή), υπεύθυνη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Παν. Κυζερίδη.

Κατόπιν έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων Ιταλών χαρακτών της Συλλογής Κυζερίδη και ανακοινώθηκε η ίδρυση της Δημοτικής Πινακοθήκης Φαρσάλων και η έκθεση των πρώτων 60 έργων κυρίως ζωγραφικής αλλά και γλυπτά 27 έγκριτων καλλιτεχνών σε χώρο του Κονακίου Κυζερίδη στο Πολυνέρι και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Κατόπιν οι παρευρεθέντες στην εκδήλωση περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης και ακολούθησε δεξίωση στον προαύλειο χώρο του Κονακίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι, η ουκρανική αποστολή που βρίσκεται στα Φάρσαλα, η ιταλική αποστολή που συμμετέχει στο αρχαιολογικό ερευνητικό πρόγραμμα της Αρχαίας Σκοτούσσας, ο πρέσβης της Νορβηγίας και πλήθος κόσμου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass