ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ

Μια μαγική βραδιά στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2015 9:11

 

 

Η Χορωδία της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της κ. Μάγδας Αλεξανδρή - Δημόκα,  σε συνεργασία με τη Ζωγράφειο Σχολή Κων/πόλεως πραγματοποίησε χορωδιακή εκδήλωση με θέμα «Η μουσική ανά τους αιώνες», στην αίθουσα τελετών της Ζωγραφείου Σχολής και έκλεψε κυριολεκτικά τις εντυπώσεις μεταφέροντας ένα στίγμα του πολιτιστικού – μουσικού γίγνεσθαι της πόλης μας σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη για ιστορικούς και εθνικούς λόγους περιοχή. Παράλληλα η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε την κορωνίδα των πανηγυρικών εορτασμών για την 30η επέτειο από την ίδρυσή της. Στη συναυλία συμμετείχαν εξαιρετικοί σολίστες, όπως οι υψίφωνοι κ. Δέσποινα Σκαρλάτου και η Κων/πολίτισσα κ. Ήβη Ντερμαντζή, ο διεθνούς φήμης τενόρος κ. Αντώνης Συριανός με τη συνοδεία στο πιάνο της κ. Σοφίας Δαμαλά,  στο βιολί της κ. Μαρίας Πριοβόλου και στο μαντολίνο του κ. Δημητρίου Κατσαβάκη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αποσπάσματα κλασικών έργων μεγάλων συνθετών ( G. Verdi, J. Offenbach, F. Lehar, D. Hristov, του Μ. Χατζιδάκι μη εξαιρουμένου ). Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και ήταν αφιερωμένη στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέργης κ. Ευάγγελο, απόφοιτο της Ζωγραφείου Σχολής, την τίμησαν δε με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Αγαθάγγελος,  ο μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος, ο αρχιερατικός εκπρόσωπος της κοινότητας Σταυροδρομίου Μητροπολίτης Τραϊανουπόλεως κ. Γερμανός,  ο Σύμβουλος Εκ/σης του Γενικού Προξενείου Ελλάδας κ. Σ. Γιολτζόγλου,  ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Δ. Φραγκόπουλος και πολλοί ομογενείς .

Την επομένη οι χορωδοί παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Κυπαρισσά,  χοροσταντούντος του Πατριάρχη κ. Βαρθολο- μαίου του οποίου δέχτηκαν την ευλογία και έψαλαν ύμνους προς τιμήν του.

Στα προσεχή σχέδια της εν λόγω Χορωδίας εντάσσονται η συμμετοχή, τον Οκτώβριο 2015,στο χορωδιακό φεστιβάλ Κηφισιάς και η διοργάνωση συναυλίας το φθινόπωρο στη Λάρισα,  αφιερωμένης στο Μ. Θεοδωράκη με αφορμή τα 90χρονα γενέθλια του μεγάλου συνθέτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass