Το Λύκειο Ελληνίδων χορεύει στο Κηποθέατρο

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 13:22

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας εδώ και 36 χρόνια υπηρετεί με σεβασμό και ζήλο την ελληνική παράδοση με σειρά πολιτιστικών παρεμβάσεων στον αστικό ιστό και έχει καταφέρει να μεταλαμπαδεύσει σε πολλές χιλιάδες παιδιά την αγάπη για όλους τους τομείς του λαϊκού μας πολιτισμού και ιδιαίτερα για τον χορό και το τραγούδι.

Το Λύκειο των Ελληνίδων συνέχισε και φέτος την ίδια προσπάθεια παραμένοντας πιστό στους στόχους του, διδάσκοντας χορούς και τραγούδια της Ελλάδας σε μικρούς και μεγάλους. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται για φέτος με μία συνάντηση όλων  των χορευτικών τμημάτων με την επίδειξη χορού από τους μαθητές του Λυκείου.

Οι μαθητικές παραστάσεις του Λυκείου των Ελληνίδων δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους μαθητές να χορέψουν για τους γονείς και τους φίλους τους, αλλά να ζήσουν και τη χαρά της συμμετοχής στη δημιουργία μιας παράστασης.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, θα παρουσιαστούν όλοι οι χορευτές που παρακολουθούν μαθήματα χορού στο Λύκειο των Ελληνίδων από τους πλέον αρχάριους ως τους πιο προχωρημένους. Οι χορευτές θα  παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Θεσσαλία, Θράκη, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, Ανατ. Ρωμυλία, Μ. Ασία, και τα νησιά. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πρόοδο των  παιδιών τους, τις καινούριες γνώσεις τους. Κινητικά μοτίβα, άλλα γνώριμα και κάποια πρωτοδιδαχθέντα θα συνοδέψουν με κέφι τις μουσικές, τα τραγούδια και τους χορούς.

     Πλάι στους μικρούς και νέους χορευτές θα εμφανιστεί και ένα τμήμα από την μεγάλη χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων. Το κοινό που θα παρακολουθήσει την παράσταση του Λυκείου, πέρα από το άψογο χορευτικό πρόγραμμα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τους εξαιρετικούς μουσικούς που θα το συνοδέψουν: την κομπανία του Κώστα Δεδούση, την κομπανία χάλκινων του Γιαννάκη Ζλατάνη από τον Πλατάνι Έδεσσας, με κορνέτες τους ΘανάσηκαιΤραϊανό Βέλκο. Ακόμητον Β. Σαραντινό και τη Φ. Μπαρπμή στο τραγούδι, στη θρακιώτικη γκάιντα τον Μ. Ανδρέου και τον Δ. Μπουκόρο στο ακορντεόν.

Ο εμπνευστής και υπεύθυνος  αυτής της παράστασης κ. ΔημήτρηςΤσιπλακούλης αξιοποιεί το πλούσιο αρχειακό υλικό, προϊόν πολύχρονων καταγραφών σε διάφορες περιοχές του Ελληνισμού, την εμπειρία και την έμπνευση, που απλόχερα προσφέρει η ποικιλομορφία και ο πλουραλισμός της παράδοσής μας, τον πηγαίο αυθορμητισμό και την ανιδιοτελή αγάπη και ενασχόληση όλων των συντελεστών της, φανερών και αφανών, με την παράδοση. Αξιοποιεί παράλληλα την εξαιρετική του ιματιοθήκη, που κοσμείται από εκατοντάδες ενδυμασίες, άλλες αυθεντικές και άλλες πιστά αντίγραφα αυτών, καθώς και τα μοναδικά του κοσμήματα ,που ενισχύουν και ολοκληρώνουν κάθε εμφάνιση. Ενδύματα και αντικείμενα, λόγος και ήχοι, κινήσεις του σώματος, ηχοχρώματα και απο-χρώσεις, χαρακτηριστικά του τόπου και του χρόνου, συνδυάζονται με τα χρώματα της ελληνικής παράδοσης σε ένα πανόραμα εικόνων και αισθήσεων για όσους θα παρακολουθήσουν την παράσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass