3η εικαστική συνάντηση «Τέχνη στην αυλή 2015»

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 13:47 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουν 2015 14:44

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:00 στον αύλειο χώρο της οικίας του ζωγράφου –σκηνογράφου Ντίνου Γιωτόπουλου στις Νέες Καρυές Λάρισας θα πραγματοποιηθεί εικαστική συνάντηση υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ. Μετά από προετοιμασία οι τρείς ζωγράφοι: Ντίνος Γιωτόπουλος, Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) και Μελάς Καραγιάννης συναντιόνται εικαστικά, παρουσιάζοντας ο καθένας μια σειρά από τα έργα τους. Έργα τα οποία συνυπάρχουν κάτω από το πρίσμα της τέχνης με την εικαστική τους ματιά. Λάδια, ακρυλικά και σινική μελάνη ταυτίζονται στον Αυλειο χώρο ειδικά διαμορφωμένος για την έκθεση αυτή.

Για τους καλλιτέχνες και αναφορά για το έργο τους θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.ΠΘ. κ. Ζήσης Παπαδημητρίου και ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ κ. Τσάρας Γεώργιος.

Ο Ζωγράφος - Σκηνογράφος Ντίνος Γιωτόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα. Το 1974 έρχεται στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και δημιουργεί μέχρι σήμερα.
Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος επί τέσσερα χρόνια. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης για τρία χρόνια.
Έχει τιμηθεί με χρυσά μετάλλια για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό από το Πολεμικό Ναυτικό και το Δήμο Αγλαντζιάς Λευκωσίας, καθώς επίσης και από το σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Ακαδημία Ελληνικής Γλώσσας Γερμανίας. Είναι μέλος της Παγκόσμιας οργάνωσης ΄΄ International Assovciation ART ΄΄ της UNESCO και μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ). Έργα του καλλιτέχνη βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες, ιδιωτικές Συλλογές καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών του τμήματος ζωγραφικής του Βελγίου και το 2000 παίρνει την κρατική πιστοποίηση του τμήματος αγιογραφίας βυζαντινών εικόνων και τοιχογραφιών στην Λάρισα. Παράλληλα εξειδικεύεται στην χαρακτική στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ. Ι . Κατσίγρα. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα , Ισπανία , Ουγγαρία, Ιταλία, Αμερική, Βέλγιο και Γερμανία. Επίσης, έργα του βρίσκονται σε πολλούς δημόσιους χώρους όπως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας , ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, ΕΛΚΕΠΑ Καβάλας, Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, στον Δήμο Καβάλας , πολιτιστικούς Συλλόγους, Ακαδημία Τεχνών (Βέλγιο), Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Γ.Ι Κατσίγρα, Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων, Ιερά Θεολογική Σχολής Χάλκης και Ιερές Μονές του Αγίου Όρους. Έχει εικονογραφήσει εξώφυλλα βιβλίων και έχει τιμηθεί από πολλούς συλλόγους. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές κι έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

O Μελάς Καραγιάννης γεννήθηκε στην Τσεχία και μεγάλωσε στη Λάρισα. Στην συνέχεια πήγε στη Γερμανία όπου παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου το 1998. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα σχεδίου με καθηγητή τον Φίλιππο Μάνο στη Θεσσαλονίκη και μαθήματα χαρακτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ. Ι . Κατσίγρα. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στην Ιερά Θεολογική Σχολής Χάλκης. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές κι έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

Στο πλαίσιο της βραδιάς θα παρουσιασθεί η ποιητική συλλογή «Χαράγματα» των εκδόσεων PLS της Έυας Παϊκου την οποία θα παρουσιάσουν ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.ΠΘ. κ. Ζήσης Παπαδημητρίου και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας και ποιητής κ. Άγγελος Πετρουλάκης, όπου έχει και την επιμέλεια και τον συντονισμός της όλης εκδήλωσης. Στην συνέχεια αποσπάσματα της ποιητικής συλλογής θα απαγγείλει ο κ. Δημήτρης Κατσαούνης.

Την εκδήλωση θα συνδράμουν με την μουσική τους οι: Νίκος Χαλκιάς (σαξόφωνο) και Χρήστος Γιωτόπουλος (Κιθάρα), ενώ η βραδιά θα κλείσει με ζωντανή Jazz μουσική, επιμέλεια ήχου από τον Πάνο Αλατζίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass