Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ

Λαρισινή εκστρατεία για τη συναυλία αφιερωμένη στον Βασίλη Πιπέρη

* Αύριο βράδυ στο Κηποθέατρο «Ένα τραγούδι για τον Βασίλη»

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2015 9:40

 

 

 

Του Γιώργου Ρούστα

Αρχικά τον θαυμάσαμε για το χιούμορ του και τις πετυχημένες ατάκες του στη γνωστή εκπομπή «Α.Μ.Α.Ν. Τα Καθάρματα», ενώ οι παλιότεροι φίλοι του ραδιοφώνου δηλώνουν φανατικοί ακροατές του στα ερτζιανά. Τώρα η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να τον θαυμάζουμε για τη δύναμη της ψυχής του και τη θέλησή του να ξαναστηθεί στα πόδια του. Ο λόγος για τον Λαρισαίο μουσικό και ηθοποιό Βασίλη Πιπέρη, ο οποίος είχε υποστεί πριν τεσσεράμισι χρόνια εγκεφαλικό επεισόδιο μαζί με δύο εμφράγματα και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι φίλοι του αποφάσισαν να του αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη και την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του, με μια συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνεται αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον Βασίλη». Τη συναυλία διοργανώνει ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Επαγγελματιών Μουσικών Κέντρων διασκέδασης και θα συμμετέχουν γνωστοί Λαρισαίοι μουσικοί και όχι μόνο, για να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει ο Βασίλης.

Ο Βασίλης Πιπέρης άνοιξε την καρδιά του και μίλησε στην «Ε» τόσο για την περιπέτεια της υγείας του όσο και για τα μελλοντικά του σχέδια. Τον συναντήσαμε σπίτι του, έχοντας δίπλα του τους άγρυπνους φρουρούς του, τη μητέρα και τον πατέρα του. Το ηθικό του ανεβασμένο, ανυπομονεί για το αυριανό βράδυ. Η οξυδέρκειά του εντυπωσιακή, δεν θυμίζει ανάπηρο με ποσοστό 85%, που πάσχει από σπαστική τετραπληγία.

ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι η περιπέτεια υγείας για τον Βασίλη ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου του 2010, όταν υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ ακολούθησαν και δύο εμφράγματα. Χρειάστηκε η νοσηλεία του για 3,5 μήνες περίπου στο ΓΝΛ κι αφού ξεπέρασε τον κίνδυνο ξεκίνησε ο αγώνας για την αποθεραπεία του στα Κέντρα Αποκατάστασης αρχικά του Απολλώνειου και εν συνεχεία μέχρι και σήμερα στο Animus. Το μυαλό του Βασίλη σήμερα δουλεύει ρολόι, αλλά δυστυχώς τα χέρια του δεν ακολουθούν τις εντολές του εγκεφάλου. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν οι φυσικοθεραπείες που κάνει ο Βασίλης, διότι γι’ αυτόν τα χέρια είναι το πιο σημαντικό εργαλείο, καθότι τυγχάνει από τους καλύτερους μπασίστες. Άλλωστε η ενασχόλησή του με τη μουσική αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Βασίλη Πιπέρη, αυτό που θα δώσει ξανά νόημα στη ζωή του. Το κόστος της θεραπείας του όμως όλα αυτά τα χρόνια, καθότι ανασφάλιστος ήταν μεγάλο και οι οικονομικές αντοχές της οικογένειάς του εξαντλήθηκαν. Ευτυχώς για τον Βασίλη οι φίλοι του στη Λάρισα δεν τον ξέχασαν, εν αντιθέσει με τους διάσημους σε Αθήνα και Θεσ\νίκη, οι οποίοι απορροφήθηκαν από τις δουλειές και τις επιτυχίες τους. Από τους διάσημους φίλους του Βασίλη Πιπέρη, μόνο ο Γιάννης Σερβετάς αποδείχτηκε «αληθινός φίλος». Όσο διάστημα ο Βασίλης Πιπέρης νοσηλευόταν στην Εντατική, ο πρώην ΑΜΑΝατζής και νυν «ΡαδιοΑρβυλατζής» τηλεφωνούσε συχνά για να μάθει νέα του. Με δική του πρωτοβουλία -προ καιρού- συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό για να μπορέσει ο Βασίλης να αντεπεξέλθει στην κοστοβόρα θεραπεία του. Και το σημαντικότερο, ο Γιάννης Σερβετάς θα βρίσκεται αύριο στο Κηποθέατρο για να παρουσιάσει την εκδήλωση.

Επίσης ιδιαίτερη μνεία ο Βασίλης Πιπέρης κάνει και στον Τάκη Ντελή, ο οποίος ανέλαβε να καλύψει και στην αρχή, αλλά και τώρα την ασφαλιστική ενημερότητα του Λαρισαίου μουσικού. Να μην ξεχνάμε ότι η αυριανή συναυλία, με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ έχει ως σκοπό την ασφαλιστική κάλυψη του Βασίλη, αφού ο δρόμος της αποθεραπείας είναι ακόμη μακρύς. Στα θερμά ευχαριστώ του Βασίλη Πιπέρη συμπεριλαμβάνονται ο διευθυντής της ΜΕΘ Απόστολος Κομνός και οι άνθρωποι των Κέντρων Αποκατάστασης. Μα πάνω απ’ όλα πολλές ευχαριστίες προς τον Ύψιστο, για το θαύμα της αποκατάστασης. Σε ερώτησή μας για μελλοντικά σχέδια, η απάντηση του είναι αφοπλιστική: «Δεν υπάρχουν σχέδια για το μέλλον. Μόνο το σήμερα. Σίγουρα η περιπέτεια υγείας μ’ έκανε να αναθεωρήσω πολλά».

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Όσον αφορά στο αυριανό πρόγραμμα της συναυλίας, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως «όλη η καλλιτεχνική Λάρισα θα είναι παρούσα στην εκδήλωση». Ο κόσμος αναμένεται πολύς, τόσο επί σκηνής όσο και στις εξέδρες. «Το μόνο πρόβλημα είναι το οργανωτικό. Πώς θα προλάβουν όλα τα μουσικά σχήματα να τραγουδήσουν» δηλώνει ο Βασίλης και συνεχίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πάνο Καραΐσκο που είχε την ιδέα της συναυλίας και τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Επαγγελματιών Μουσικών Κέντρων Διασκέδασης που την υλοποιεί. Στην συναυλία θα δώσουν το «παρών» πολλά μουσικά σχήματα της πόλης ενώ το «κλου» της βραδιάς θα είναι ο Βασίλης Πιπέρης, ο οποίος θα κλείσει τη βραδιά τραγουδώντας ο ίδιος.

Και επειδή έχουμε συνδέσει τον Βασίλη Πιπέρη εκτός από τη μουσική και με το γέλιο, θα κλείσουμε τη συζήτηση γελώντας.

Έτσι όταν τον ρωτήσαμε «τι θα έχει το πρόγραμμα της συναυλίας», εκείνος μας απάντησε χαριτολογώντας «τα πάντα, ακόμη και κλόουν».

Η αυριανή συναυλία στο Κηποθέατρο θα είναι ξεχωριστή για τον Βασίλη Πιπέρη για έναν ακόμη λόγο: Θα τραγουδήσει για πρώτη φορά μπροστά σε τόσο κόσμο. Με τα συγκροτήματα που συνήθως εμφανίζονταν στο παρελθόν, ο κόσμος μετά βίας ξεπερνούσε τα 150 άτομα. «Δεν σας κρύβω ότι έχω λίγο άγχος. Ίσως έχω μαζί μου κάποιο χαρτάκι με τους στίχους των τραγουδιών για να μην τα μπερδέψω» θα μας πει ο Βασίλης, για να ακολουθήσει τρελό γέλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass