Το 4ο αντάμωμα χορευτικών στην Έδεσσα

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2015 13:53

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το  4ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών «Όσο ο χορός γυρίζει, ο κύκλος μεγαλώνει» στο Δημοτικό Στάδιο "Φόρης Γεντζής" στην Έδεσσα, στις 13 Ιουνίου, όπου είχε την χαρά και την τιμή να συμμετέχει ο Μορφωτικός Σύλλογος Γόννων, ο οποίος παρουσίασε χορούς από την Ήπειρο, λαμβάνοντας παράλληλα χώρα στο διπλό χαρακτήρα της εκδήλωσης, που δεν ήταν μόνο ο πολιτιστικός αλλά και ο φιλανθρωπικός, στηρίζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο τέτοιου είδους σπάνιες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους θεατές και στους συμμετέχοντες. Η ταυτόχρονη συνύπαρξη όλων των χρωμάτων, της μουσικής, της κουλτούρας, της πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, στην ίδια πόλη και στον ίδιο χώρο, στο γήπεδο της Έδεσσας, συνέθεσε ένα πολύ όμορφο πολύχρωμο πάζλ της Ελλάδας μας. Μακεδονία, Πόντος, Θράκη, Νησιά, Μικρά Ασία και Ήπειρος, 87 σύλλογοι και 1800 χορευτές, ένωσαν όλοι μαζί τα χέρια και κυρίως την Ελλάδα ολόκληρη, όπου και χάρισαν  ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Αξίζει επίσης, να σημειωθεί το γεγονός ότι σε συνεννόηση με την Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, η οργανωτική επιτροπή φέτος έδωσε στην εκδήλωση, εκτός από τον πολιτιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν προς ενίσχυση των φορέων της πόλης, που χρήζουν άμεσης ανάγκης, όπως είναι το γηροκομείο και το συσσίτιο. Στο χώρο υπήρχαν κουμπαράδες και ο κόσμος εναπόθετε από το περίσσευμα του ότι είχε να προσφέρει με ευχαρίστηση, για την πραγματοποίηση αυτού του καλού σκοπού αλληλεγγύης!

Συγκεκριμένα, κάθε παράδοση ξεκίνησε από την αφετηρία της στις 5 το απόγευμα, καταλήγοντας στο γήπεδο περίπου στις 6.30 μμ., όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, στην οποία κάθε περιοχή παρουσίασε ενδεικτικούς χορούς της παράδοσης που εκπροσωπούσε. Τα σημεία εκκίνησης ήταν το πάρκο Καταρρακτών με Μακεδονία, η Βυζαντινή γέφυρα (Κιουπρί) με Πόντο, η πλατεία Χρυσόστομου Σμύρνης (1ος συνοικισμός) με Μικρά Ασία, η πλατεία Μ. Ασίας (2ος συνοικισμός) με Θράκη, το Ηρώο με Νησιά, και η πλατεία Γρανικού με Ήπειρο.

Η εμπειρία των προηγούμενων ετών,  βοήθησε τους διοργανωτές να εξετάσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά και η συμμετοχή και βοήθεια των επιχειρήσεων και των κατοίκων της πόλης, ήταν πολύ σημαντική. Κατά μήκος του δρόμου μάλιστα είχαν στηθεί μπουφέδες με τοπικά εδέσματα και η φιλοξενία ήταν αντάξια της ελληνικής της φήμης!

Τριανταφυλλιά Ριζούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass