ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ

Μουσική μυσταγωγία στο Αρχαίο Θέατρο

* Το μνημείο της Λάρισας θα πρωταγωνιστεί σε ταινία για τον ελληνικό πολιτισμό

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 22:02

Κινηματογράφηση κονσέρτου κλασικής μουσικής από το Chamber Music Society of Lincoln Center της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε χθες στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Το λαρισαϊκό μνημείο αποτέλεσε έναν από τους αρχαιολογικούς τόπους βιντεοσκόπησης στην Ελλάδα που επέλεξε αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής προκειμένου να δημιουργήσει μια ταινία διάρκειας 90 λεπτών με τίτλο «A Musical Journey to Greece – Discovery & Culture in the Classical Lands» (Ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα – Ανακαλύπτοντας την κουλτούρα των Κλασικών Τόπων).

Η ταινία θα περιλαμβάνει το σύνολο των κονσέρτων των μουσικών του CMS που θα δοθούν στη χώρα μας και θα προβάλλει τις ομορφιές της Αθήνας και της Θεσσαλίας, μιας από τις τουριστικά ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας. Η ταινία, η οποία υλοποιείται με μεγάλο χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γυρίζεται υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με έξι ΕΜΜΥ σκηνοθέτη Habib Azar και θα προβληθεί στο αμερικανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

Το πρόγραμμα της χθεσινής συναυλίας περιελάμβανε κλασικά αριστουργήματα μουσικής δωματίου, όπως έργα των Debussy, Brahms, Ravel, Beethoven, Mendelssohn και Schubert, καθώς και ενός έργου του σύγχρονου Αμερικανού συνθέτη, ελληνικής καταγωγής, George Tsontakis.

Η παραγωγή «A Μusical Journey to Greece» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ενώ η ΕΡΤ έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του υλικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

«Η παρουσία εκπροσώπων αυτού του διεθνούς φήμης καλλιτεχνικού οργανισμού στη Λάρισα» δήλωσε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης «τοποθετεί για μια ακόμη φορά την πόλη μας στον παγκόσμιο χάρτη των σημαντικών πολιτιστικών προορισμών και μάλιστα υψηλής ποιότητας», ενώ σημείωσε ότι στο μέλλον οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν και άλλα τέτοιου είδους αντίστοιχα «βήματα», τα οποία θα σημάνουν και την προσέλκυση τουριστών.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που δίνει υπεραξία στο τουριστικό υπόβαθρο της Λάρισας, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας τόνισε ότι είναι μεγάλη ευκαιρία που το Αρχαίο Θέατρο και η Λάρισα τυγχάνουν μεγάλης διεθνούς προβολής και ανέφερε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα οδηγήσει, σύντομα, στη δημιουργία Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου. Παρών χθες ήταν και ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, μαέστρος Χρήστος Λεοντής, ο οποίος μίλησε για τη σημαντική αυτή σύμπραξη με το φημισμένο Lincoln Center, μέλη του οποίου είναι οι μεγαλύτεροι πολιτιστικοί φορείς των ΗΠΑ, και μέσω αυτής προωθείται ο πολιτισμός και ο τουρισμός της χώρας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω συνεργασία.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass