Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας

*Τον Μάιο σε Καρδίτσα και Μουζάκι

Δημοσίευση: 16 Απρ 2018 15:30

Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (1st International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, διοργανώνει φέτος η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ από τις 18 έως τις 20 Μαΐου, στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Κωστόπουλου, ,του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της ΠΕΔ, της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Π.Ε. Καρδίτσας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς πραγματοποίησης, εξελίσσεται με τη συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό και αποκτά διεθνές κύρος. Στο φεστιβάλ – θεσμό του ελληνικού χώρου θα συμμετέχουν φέτος και ομάδες από το εξωτερικό, με τη συμμετοχή φορέων ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού, καθώς και Ομάδων Χορού ΑμεΑ και μεικτών Ομάδων Χορού από τον ελληνικό και διεθνή χώρο. Η εκδήλωση στα πρότυπα των προηγούμενων διοργανώσεων περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, αλλά και επιστημονική ημερίδα και workshops.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου με χορευτικές εμφανίσεις των Ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και βράβευση των μικρών και μεγάλων χορηγών. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό ταξίδι στα κινηματογραφικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με ερμηνεύτρια την Αλίκη Καγιαλόγλου. Παρουσιαστής αυτής της πρώτης μέρας του Φεστιβάλ θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Το Σάββατο 19 Μαΐου οι παραστάσεις των Ομάδων θα γίνουν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας και θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ έχουν ήδη ξεκινήσει και η οργανωτική επιτροπή και οι ομάδες που θα συμμετέχουν ετοιμάζουν με ελπίδα, κέφι και δημιουργική διάθεση μια πραγματική γιορτή με χορό και μουσική καλώντας όλους να στηρίξουν, να γιορτάσουν, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέαμα και να αποδείξουν πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass