Μαγευτικά «Χοροπατήματα» στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2015 13:25


   

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Εντυπωσίασε η μουσικοχορευτική παιδική παράσταση με θέμα «χοροπατήματα», στον Τύρναβο και τα παιδιά που συμμετείχαν χειροκροτήθηκαν από το κοινό που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο Τυρνάβου Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Τυρνάβου, στα πλαίσια αφενός της ολοκλήρωσης του φετινού κύκλου των εκδηλώσεων του συλλόγου και αφετέρου στα πλαίσια της κορύφωσης των δράσεων για την σαραντάχρονη λειτουργία του συλλόγου.

Μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέλιος Χατζής πηγαίνοντας τον χρόνο πίσω εκεί μετά την μεταπολίτευση κάποια ανήσυχα πνεύματα της πόλης αντιλήφθηκαν το πολιτιστικό κενό που υπήρχε και προέβησαν σε ενέργειες ίδρυσης και σύστασης του Μορφωτικού συλλόγου ο οποίος στην σαραντάχρονη πορεία του κατέστη αρωγός στην διαμόρφωση αξιών που σχετίζονται με την παράδοση , τον χορό ,το θέατρο και κοινωνικοποίησε ανθρώπινους χαρακτήρες με κυρίαρχο στόχο την νεολαία.

Εμείς σήμερα που εκπροσωπούμε τον σύλλογο διαχειριζόμαστε το βαρύ φορτίο της πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς να παρεκκλίνουμε απ’ τα όσα προτάσσει το Καταστατικό μας συμβάλλοντας στην μορφωτική και πολιτιστική εξύψωση, την άνοδο επιπέδου της περιοχής καθώς και στην διατήρηση της λαογραφικής παράδοσης , απ’ την άλλη προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην δυναμική του Συλλόγου».

Επίσης ο κ. Χατζής αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις και συμμετοχές του συλλόγου την περίοδο 2014 -15

Και τέλος ευχαρίστησε την δημοτική αρχή Τυρνάβου, τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Κουλιό για την ως τώρα συνεργασία.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί : κλαρίνο Κωστούλης Κώστας, λαούτο – τραγούδι Σαρακατσάνος Μάριος, βιολί Ρούμπος Θάνος, κρουστά Μακρυγιάννης Γιάννης, τρομπέτα Γεωργούλας Τάσος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass