ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Μουσική πανδαισία στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 22:07

Μουσική πανδαισία προχθές στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων στην 1η Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών που διοργάνωσε  ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία Φίλων Μουσικής "Βελβεντίνες Φωνές", η Παιδική Χορωδία Ωδείου "Δημήτρης Δημόπουλος" Κοζάνης, η Παιδική Χορωδία Μουσικού Ομίλου Στυλίδας και το Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων.

Η Παιδική Χορωδία Φίλων Μουσικής "Βελβεντίνες Φωνές" παρουσίασε τα τραγούδια: Η γίδα, Τα δέκα καβουράκια, Το βουνό, Ο Ασπροδόντης Καρχαρίας, Τα εφτά ποτάμια. Διηύθυνε η κ. Αλεξάνδρα Παπά.

Η Παιδική Χορωδία Ωδείου "Δημήτρης Δημόπουλος" Κοζάνης παρουσίασε τα τραγούδια: Haida Henzy Leck, Το παραμύθι του νερού, Το τρελοβοριαδάκι, Χρυσαλιφούρφουρο, Μυρτιά. Διηύθυνε η κ. Εμη Τσιούρα - Δημοπούλου.

Η Παιδική Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Στυλίδας παρουσίασε τα τραγούδια: Βρέχει και χιονίζει, Ερωτικό, ο Παλιάτσος, Γίνε μαζί μου παιδί, Όπου υπάρχει αγάπη. Διηύθυνε ο κ. Κώστας Αναστασίου.

Το Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων παρουσίασε τα τραγούδια: Kum ba yah my Lord, Ελα κοντά μου Κύριε, Ο μπογιατζής, Εγώ κι εσύ, Ο παλιάτσος, Τα παιδιά ζωγραφίζουν. Στο πιάνο ήταν η κ. Κατερίνα Ζαρογιάννου, ενώ διηύθυνε ο κ. Κων/νος Μάτης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Ευαγγελία Τζιλίρα - Ανδρεοπούλου, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο κ. Γιάννης Μαλέτσικας πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων και οι επικεφαλής των φιλοξενουμένων Παιδικών Χορωδιών. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των Χορωδιών, ενώ παρευρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων/νος Τύμπας, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ιφου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιάννης Βασιλείου, κ. Κωνσταντία Μπένου, κ. Ευαγγ. Κατσιαούνης, το μέλος της Δ.Κ. Φαρσάλων κ. Γ. Βαγγελός, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γ. Πιτσάβας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, γονείς των παιδιών και το φιλόμουσο κοινό της πόλης και επαρχίας Φαρσάλων.

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Τον Οκτώβριο του 2016 ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων και η Δημοτική Χορωδία βάζουν τις βάσεις για την ίδρυση παιδικού τμήματος.

Σκοπός είναι η καλλιέργεια των παιδιών από την τρυφερή ηλικία των 6-12 ετών, με τη σοβαρή και επίμονη εργασία που υπαγορεύει η αγάπη για τη μουσική. Τα παιδιά που ανήκουν σ' αυτή την ομάδα κοινωνικοποιούνται και αντλούν ηθικές αξίες αποκομίζοντας ταυτόχρονα μια διαφορετική προσέγγιση της τέχνης της μουσικής και του τραγουδιού.

Πέρα από την αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον αυτοέλεγχο, την πειθαρχία, να λειτουργήσουν ομαδικά, να συμμετέχουν συλλογικά στη μουσική έκφραση και δημιουργία. Για την ίδρυση του παιδικού χορωδιακού τμήματος, καθοριστική ήταν η συμβολή του μαέστρου της Δημοτικής Χορωδίας κ. Κων/νου Μάτη και της καθηγήτριας Μουσικής κ. Κατερίνας Ζαρογιάννου. Η κίνηση αυτή είχε απόλυτη επιτυχία και 25 περίπου παιδιά, είναι πλέον στο δυναμικό της Παιδικής Χορωδίας και με ενθουσιασμό έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της πολυφωνικής μουσικής. Το παιδικό τμήμα συμμετείχε στο 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων, στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στο "Μύλο των Ξωτικών" στα Τρίκαλα και στη συνάντηση Παιδικών Χορωδιών Στυλίδας την περασμένη χρονιά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή του. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει ήδη αρκετά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, από τον μεσαίωνα ως σήμερα.

ΦΑΡΣAΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass