ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 2021»

Η Λάρισα χαρτογραφεί το πολιτιστικό δυναμικό της

* Γ. Βουλγαράκης: Ξεκινάμε στο παρά πέντε, όμως έχουμε και κότσια και γνώσεις

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2015 8:10

 

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Σκληρή μάχη με το χρόνο φαίνεται να δίνει ο Δήμος Λαρισαίων, προκειμένου να προφτάσει να ετοιμάσει το φάκελο υποψηφιότητας της πόλης για τη διεκδίκηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021». Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού θα πρέπει το αργότερο μέχρι τέλος Οκτωβρίου να είναι έτοιμος να κατατεθεί προς έγκριση και αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πολλά. Όπως όμως είπε χθες σε σύσκεψη φορέων ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Γιώργος Βουλγαράκης υπάρχουν και τα κότσια και οι γνώσεις για να προχωρήσει αυτή η ιστορία. Η αρχή έγινε χθες στην Αυλή του Μύλου όπου καταγράφηκαν όλοι οι φορείς της πόλης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο με τον κ. Βουλγαράκη όσο και με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα, για τις λεπτομέρειες της υποψηφιότητας.

Ο κ. Βουλγαράκης, δεν έκρυψε την έκπληξή του, για το τεράστιο πολιτιστικό δυναμικό που έχει η πόλη και που ποτέ δεν χαρτογραφήθηκε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζει η πόλη το δυναμικό της. Ακόμη και να μην καταφέρουμε να πάρουμε την έγκριση, το κέρδος για τους πολίτες θα είναι τεράστιο. Η πόλη έχει αρχίσει να μπαίνει σε ένα σωστό βηματισμό και αυτό φτάνει».

Αναφερόμενος, στην υποψηφιότητα υπογράμμισε ότι η Λάρισα ξεκινά την ώρα που κάποιοι τερματίζουν, όμως ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δουλέψει πολύ σκληρά ώστε έγκαιρα ο φάκελος να είναι στα χέρια της επιτροπής. Βασικές προϋποθέσεις για την έγκριση είναι να αποδεικνύεται η επιθυμία της πόλης να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα και η κεντρική ιδέα να αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Από τη στιγμή που η επιτροπή θα δώσει το πράσινο φως στη Λάρισα, τότε όλοι οι σύλλογοι, θίασοι, μουσικά σχήματα, μουσεία, βιβλιοθήκες αλλά και οποιοσδήποτε φορέας παράγει πολιτισμό θα βάλουν πλάτη, ώστε να αλλάξει η καθημερινότητα της πόλης. «Δεν περισσεύει κανείς. Θα ακουστούν όλες οι φωνές, σκέψεις, προτάσεις. Θα είστε όλοι παρόντες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Βουλγαράκης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες και δράσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν για την κατάρτιση του φακέλου, ενώ αναφορά έκανε και στις υποψηφιότητες των άλλων ελληνικών πόλεων που έχουν φτάσει τις 15.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας ευχαρίστησαν όλους τους φορείς που έσπευσαν να καταγραφούν και ζήτησαν τη στήριξη όλων, ώστε η προσπάθεια αυτή να πιάσει τόπο. Χθες καταγράφηκαν περίπου 80 πολιτιστικοί φορείς, ενώ ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται αφού η καταγραφή γίνεται και ηλεκτρονικά στο www.larissa2021.eu

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass