ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:

Η παράδοση διατηρεί την πολιτισμική ειρήνη

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2018 15:32

Εκπροσώπους των πολιτιστικών ομάδων που συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών» υποδέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου διοργανώνει Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας, ενώ στο Φεστιβάλ συμμετέχουν χορευτές και μουσικοί από τη Βουλγαρία και την Τσεχία.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας προς τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ τόνισε τα εξής:

«Συγχαίρω τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου για τη διοργάνωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του σημαντικού αυτού εγχειρήματος και θέλω να ευχαριστήσω τους Συλλόγους από τη Βουλγαρία και την Τσεχία που συμμετέχουν φέτος στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών. Ο πολιτισμός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να συμμετέχει στην εθνική ψυχή και να γίνει ο κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει ποτέ. Πρόκειται για μία αξιόλογη διεθνή πολιτιστική και τουριστική διοργάνωση που στόχο έχει τη διατήρηση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων. Η παράδοση δημιουργεί αντιστάσεις ποιότητας, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί άσβεστη τη μνήμη η οποία αποτελεί φάρο ελπίδας για τον κάθε λαό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass