ΜΕ ΣΤ. ΜΑΪΝΑ, Π. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, Γ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ, Π. ΔΑΔΑΚΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ

Ερχονται οι «Νεφέλες» στο Κηποθέατρο

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2015 9:12

 

Το εμβληματικό έργο της αρχαίας κωμωδιογραφίας, οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σηματοδοτεί φέτος το καλοκαίρι μια ξεχωριστή συσπείρωση θεατρικών δυνάμεων. Είκοσι επτά χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, ο Βασίλης Παπαβασιλείου στην απόδοση του κειμένου και ο Πέτρος Φιλιππίδης στο τιμόνι της σκηνοθεσίας αλλά και στο ρόλο του Στρεψιάδη, ξανασυναντιούνται σε μια παραγωγή της Stefi & Lynx Productions με την καθοριστική συμβολή των Δημήτρη Παπαδημητρίου στη μουσική και του Γιώργου Πάτσα στα σκηνικά και τα κοστούμια. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν σημαντικοί ηθοποιοί με ξεχωριστή πορεία - Στέλιος Μάινας (Σωκράτης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Φειδιππίδης), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Δίκαιος Λόγος), Τάσος Γιαννόπουλος (Άδικος Λόγος) - καθώς και πολλοί άλλοι εκλεκτοί εκπρόσωποι της παλαιότερης και νεότερης γενιάς ηθοποιών, αλλά και η Γιάννα Παπαγεωργίου σ' ένα ρόλο έκπληξη με ανατρεπτικά στοιχεία.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στις 15 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Οι «Νεφέλες», κατά τον ίδιο τον Αριστοφάνη, ήταν το καλύτερο έργο του. Συγκλονιστικά επίκαιρο, αναλύει αριστοτεχνικά και με καυστικό τρόπο την κρίση της πολιτικής και της ηθικής, καταγράφοντας καταστάσεις που μοιάζει να αναβιώνουν αυτούσιες στο σύγχρονο περιβάλλον της κρίσης, πολιτισμικής κατά κύριο λόγο, που βιώνουμε, με τις γνωστές τραγικές οικονομικές συνέπειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass