«Ξένοι στην κόψη»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΤΗΡΗ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2018 15:39

Το δεύτερο βιβλίο του Λαρισαίου συγγραφέα Δημήτρη Στατήρη «Ξένοι στην κόψη» παρουσιάστηκε χθες στο βιβλιοπωλείο «Κλου». Το δεύτερο πόνημα του 33χρονου συγγραφέα είναι -όπως δήλωσε στην «Ε»- «ένα μικρό βιβλίο με μικρά διηγήματα.

Κινούνται στον χώρο του φανταστικού, αλλά είναι πολλαπλής θεματολογίας». Την παρουσίαση άνοιξε ο λογοπεδικός Ηλίας Βογδάνης που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε μια εποχή που κυριαρχεί η απογοήτευση, το δεύτερο βιβλίο του Δημήτρη Στατήρη καυτηριάζει τα κακώς κείμενα και αφυπνίζει τον αναγνώστη». Τον λόγο έπειτα πήρε ο συγγραφέας Αγγελος Πετρουλάκης που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «…Ξαφνιάζει η ανάγνωση των διηγημάτων τού Στατήρη, με τους χαρακτήρες να βγαίνουν λαβωμένοι από τον κοινωνικό ιστό και να αποκαλύπτουν το εσωτερικό δράμα πολλών ανθρώπων που κινούνται στους ίδιους δρόμους, που κυνηγούν τα ίδια όνειρα, που εισπράττουν την ίδια ματαίωση με πλήθος άλλους.

Η μελαγχολία, το χιούμορ και κυρίως η τρυφερότητα είναι αυτά που διακρίνουν τους χαρακτήρες τού βιβλίου. Όλοι τους έρχονται απέναντι στο παρελθόν τους βυθίζονται στον κόσμο τού απωθημένου επιθυμητού, αντιδρούν στους κώδικες που ορίζουν τη ζωή τους.

Η αντίσταση και η μη συναίνεση στην πραγματικότητα, έχει τον πρώτο λόγο, για ν’ ακολουθήσει η αντίδραση, με τους πρωταγωνιστές να παραμένουν είτε κοινωνικά συντετριμμένοι είτε και ανεξιλέωτα παιδιάστικοι, χάρη στις περιγραφικές δεξιότητες του συγγραφέα, ο οποίος μπαίνει με ευκολία στον χώρο τού παράλογου και ιχνογραφεί τους χαρακτήρες του με ιδιαίτερη σαφήνεια...». Ακολούθησε ο συγγραφέας που μίλησε για το βιβλίο του, εισάγοντας το κοινό στον «λαβύρινθο» της γραφής του, αλλά και δίνοντας τα… αντικλείδια για να μπούνε ευκολότερα στις ατραπούς της γραφής του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass